Zabava

Legende

Koncert Led Zeppelina odgođen za dva tjedna

Koncert Led Zeppelina odgođen za dva tjedna

Izvorno planiran za 26. studenoga koncert u počast pokojnom osnivaču Atlantic Recordsa Ahmetu Ertegunu održat će se 10 prosinca u dvorani O2 u Londonu

Dugoočekivani povratnički koncert legendarne grupe Led Zeppelin odgođen je za dva tjedna zbog frakture prsta gitarista Jimmyja Pagea, javio je BBC .

Izvorno planiran za 26. studenoga koncert u počast pokojnom osnivaču Atlantic Recordsa Ahmetu Ertegunu održat će se 10 prosinca u dvorani O2 u Londonu.

Page je izjavio da je razočaran time što je moralo doći do odgode koncerta, ali je naglasio kako će mu to omogućiti potpuno saniranje ozljede. Sve ulaznice za originalni datum vrijedit će i za novi.

Led Zeppelin nije nastupao od smrti bubnjara Johna Bonhama koji je umro 1980. godine, izuzev u tri prilike - na Live Aidu 1985. te tri godine kasnije na vjenčanju Bonhamova sina i proslavi 40 godina izdavačke kuće Atlantic Recordsa.

U koncertnoj dvorani O2 na istoku Londona 10. prosinca okupit će se ponovno gitarist Jimmy Page, pjevač Robert Plant i basist John Paul Jones, a pokojnog Johna Bonhama zamijenit će njegov sin Jason. Prihod od koncerta pripast će zakladi za glazbeno obrazovanje, utemeljenoj nakon smrti osnivača Atlantic Recordsa, Turčina Ahmeta Erteguna koji je potpisao prvi ugovor s Zeppelinima 1968. godine.

Ulaznice su koštale 125 funti (oko 1,350 kuna), a prijave su se primale putem interneta. Pravo na kupnju ulaznica određivalo se lutrijom.


Reci što misliš!