Zabava

sedmu godinu za redom

Maškare preuzele vlast u Vukšiću

Maškare preuzele vlast u Vukšiću

Vukšićke maškare nastavile su starodrevnu stoljetnu tradiciju svojih predaka i u nedjelju su u veseloj povorci prodefilirali Vukšićem. Sedmu godinu za redom donose radost, smijeh veselje i tjeraju zle duhove

Program je započeo okupljanjem maškarske skupine ispred upravne zgrade nekadašnje poznate poljoprivredne zadruge Vukšić.

Potom je povorka krenula kroz mjesto, uz gromoglasnu glazbu na razglasu, policijskim kolima i sirenama, što je na davalo poseban štimung veselom ambijentu.

Stara vukšićka tradicija nalaže da se ide od vrata do vrata.

Vukšić: Maškare Maškare preuzele vlast u Vukšiću

Svaki domaćin kuće maškare dariva domaćim vinom, pancetom, kobasicama, kolačima, kruhom ispod peke i naravno novčanim prilozima. Najveća atrakcija maškara  je kada did babu povali i iskaže joj veliku ljubav i požudu u poznim godinama!

-Treba doživjeti i osjetiti sa kojom radosti, veseljem, ponosom, naši mještani nas dočekaju u svojim domovima i kako nas bogato darivaju. Cijelu godinu Vukšić živi za svoje maškare i od prošle godine uveli smo maskenbal koji je bio za pamćenje, a ove godine bit će još bolji jer na maskenbal dolazi cijela benkovačka okolica - rekao je  glasnogovornik maškara Šime Tadić-Grof.

Vukšićke maškare posjetit će 26. veljače susjedna mjesta: Bulić, Bilu Vlaku, Lepure, Lišane i maškarsko ludilo potrajat će sve do pokladnog utorka 28.veljače, kada će se presuditi Krnji za sva njegova loša djela i održat će se veliki maskenbal ispred zgrade bivše poljoprivredne zadruge Vukšić.

Generalni sponzor maskenbala je autoservis i vučna služba Ponoši iz Vukšića.
 


Reci što misliš!