Zabava

utorak, 28. ožujka

Lovely Quinces u riječkom Tunelu u sklopu Impulse Festivala

Lovely Quinces u riječkom Tunelu u sklopu Impulse Festivala

Lovely Quinces održat će koncert u riječkom Tunelu u utorak, 28. ožujka s početkom u 21.30 sati u sklopu 4. klupskog glazbenog Impulse festivala (27.3. do 1. 4. 2017.), koji tijekom 6 dana donosi različite, glazbom objedinjene sadržaje na 7 gradskih lokacija u Rijeci.

Dunja Ercegović, ‘’pravim imenom’’ Lovely Quinces, prvi je singl objavila na Youtube-u u ožujku 2012. godine pod nazivom "No Room For Us". Pod istim imenom objavljuje i svoj prvi EP u rujnu 2013., a nakon prvog oficijalnog spota (u veljači 2013.) pod nazivom "Wrong House", koji je brzo zaintrigirao domaću publiku, kreće u prve javne nastupe.

Iste godine nastupa na čak 36 koncerata: njezine uratke na YouTube-u pogledalo je preko 400 tisuća korisnika, a "No Room for Us" ocijenjen je albumom godine u izboru 20-ak renomiranih hrvatskih glazbenih kritičara.

Njezinom uspjehu u prilog ide i to što je u posljednje tri godine dijelila pozornicu sa Kurt Vile & The Violetorsima, Omarom Torrezom, Tame Impalom, Morcheeebom, Robertom Plantom, Giant Sandom, na raznim skupovima i festivalima od SXSW-a, Canadian Music Weeka, Indee Week Toronta, pa do Waves of Vienna i sl. U kratkom vremenu koliko je na sceni, Dunja se predstavila s nekoliko klupskih koncerata i američkoj publici, u klubovima u Chicagu, New Yorku, a nastupila je i na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5,000 ljudi, kao predizvođačica grupi Giant Sand.

U lipnju 2015. izdaje prvi dio albuma "Meet in the Moscow, part one" u digitalnom izdanju s ukupno pet pjesama, nakon čije objave odlazi na europsku turneju sa Gaint Sandom i Thurston Mooreom. U planovima za 2017. naziru se nove europske turneje i objava drugog dijela albuma. Oba EP-a bit će spojena na istoimeni album, "Meet Me In Moscow", koji će krajem godine biti objavljen na CD-u i LP-u.

Ulaz na koncert je “na šešir”, a broj mjesta je ograničen.
Impulse festival četvrtu godinu za redom organiziraju
 Distune Promotion u suradnji sa Studentskim kulturnim centrom Sveučilišta u Rijeci.


Reci što misliš!