Zabava

iskreni Bob Dylan

Živuća glazbena legenda otkrila dosad nepoznate stvari o sebi

Živuća glazbena legenda otkrila dosad nepoznate stvari o sebi
AP

Legendarni Bob Dylan dao je prvi veliki intervju nakon dvogodišnje stanke koji je objavio na svojoj web-stranici. U ovom ekskluzivnom razgovoru koji je vodio sa 75-godišnjim pjevačem i tekstopiscem Billom Flanaganom, glazbenik ovjenčan Nobelovom nagradom otkrio je mnoge zanimljive stvari

Bob Dylan će 31. ožujka objaviti dugoočekivani trostruki album pod nazivom 'Triplicate'. Radi se o trostrukom izdanju na kojem je obradio 30 antologijskih američkih pjesama. Na svakom će se CD-u naći deset tematski povezanih pjesama tvoreći tako tri cjeline: 'Til The Sun Goes Down', 'Devil Dolls' i 'Comin Home Late'.

U povodu izlaska albuma, 76-godišnji Bob je otkrio što mu je rekao Frank Sinatra, koga osobito cijeni od novijih izvođača, je li istina da je dobio ponudu za ulogu u filmu 'Bonnie i Clyde' te o glazbi općenito.

U ovom zanimljivom razgovoru dotaknuo se nekoliko poznatih imena među kojima su se našli i Elvis Presley i Frank Sinatra, ali i Amy Winehouse te, pomalo iznenađujuće, Taylor Swift!

Čini se da je na Boba osobit dojam ostavila nesretno preminula glazbenica Amy Winehouse.

'Zbilja sam volio njezin zadnji album. Ona je bila posljednja jaka individua', otkrio je Dylan koji u ranijem intervjuu za Rolling Stone pohvalio Eltona Johna.

'Govorim o umjetnicima koji su dovoljno snažni da se odupru pritiscima', rekao je slavni glazbenik spomenuvši u tom kontekstu umjetnike poput Patsy Cline, Billyja Leeja Rileyja, Emersona, Whitmana…

Premda nisu zajedno nastupali u zadnjih 33 godine, Dylan još uvijek iznimno cijeni Joan Baez.

'Ona je uvijek bila drukčija. Njezin glas bi se mogao usporediti sa sirenom koja doziva mornare oko nekog grčkog otoka. Mogla bi vas začarati svojim glasom. Ona je poput neke čarobnice. Njezin glas je magičan. U stanju vas je toliko opčiniti da zaboravite tko ste', rekao je.

Vremešni glazbenik prisjetio se i kako je upoznao Franka Sinatru početkom 90-ih.

'Bio je vrlo zabavan. Rekao mi je da nas dvojica dolazimo sa zvijezda, a da su ostali dolje. Sjećam se da sam pomislio da je zbilja u pravu', kaže Dylan.

Suradnja s Elvisom Presleyjem također je godinama bila predmetom mnogih spekulacija.  

Za Dylanovu stvar iz 70-ih 'Went to See the Gypsy' mnogi su smatrali da govori o susretu s Elvisom. Dylan i George Harrison bili su na Elvisovom koncertu u Madison Square Gardenu gdje su se upoznali, a prema nekim verzijama priče, Elvis se nije nikad pojavio na zakazanom zajedničkom snimanju.

'Mi se nismo pojavili, a ne Elvis', objasnio je Flanaganu Bob Dylan.

Dylanu je navodno bila ponuđena uloga u filmu o 'Bonnie i Clydeu'. 'Ponuda je bila poslana mom menadžeru u ured s kojim tad nisam razgovarao. Nikad nisam dobio tu ponudu', otkrio je slavni glazbenik.


Reci što misliš!