Zabava

šibenik

U petak započinje "Kulturaljka 2017"

U petak započinje

Pred nama je sedmo izdanje kulturno – glazbene manifestacije Kulturaljka 2017 Šibenik.

Ovogodišnje izdanje počinje već ovog četvrtka, 30. ožujka, programom u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić', nastavlja se na istom mjestu 13. travnja, dok se veliko finale očekuje na koncertu uz headlinera Hladno pivo u hangaru nekadašnje vojarne Bribirski knezovi u Šibeniku.   

U prodaju je pušten limitiran broj ulaznica po cijeni od 60 kuna koje se mogu kupiti na nekoliko lokacija u Šibeniku (caffe bar Azimut, caffe bar Bono, caffe bar Baldekin) te online, odnosno putem Entrio sustava.  

U međuvremenu, organizatori Kulturaljke 2017, članovi Udruge P.A.R.K. pozivaju na niz zanimljivih događanja I jedan warm up party. 

Predstavnici udruga za mlade s područja Benkovca, Sinja I Dubrovnika sudjelovat će u tribini pod nazivom 'Prostor je bitan...' koja će se održati 30. ožujka (četvrtak) u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' s početkom u 17 sati.  

-Tema tribine je odnos između lokalne samouprave i udruga za mlade u Šibeniku i problem nedostatka adekvatnog prostora za konkretno i kreativno izražavanje mladih. Gosti tribine iznijet će svoje pozitivne priče o uspješnim suradnjama s gradskim vlastima u svojim sredinama temelje kojih su dobili potrebne prostore za izražavanje i  rad - pojašnjavaju organizatori Kulturaljke čiji se ovogodišnji program nastavlja u travnju u istoj atmosferi - aktivno I afirmativno.  

Idućeg mjeseca, 13. travnja, također u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' u Šibeniku održat će se druga tribina koja će zaokružiti kulturni dio programa Kulturaljke 2017, a riječ je o tribini pod nazivom 'Ipak se može - mladi I poduzetni u Šibeniku'.  

-Ugostit ćemo mlade, kreativne i uspješne ljude koji su postigli to da u Šibeniku svoje hobije pretvore u poslove od kojih žive. Gosti predavači su Martina Gracin, Danijel Hrg, Tonko Mikulandra i Borna Škornjak - navode iz P.A.R.K.-a s naglaskom na početak tribine u 18 sati.  

Između tribina, organizatori su se pobrinuli za pauzu uz glazbeno zagrijavanje za veliko finale. Warm up party ostavljen je za 8. travnja kada u Šibenik stiže electro punk bend Baden Baden.

U svibnju 2013. godine izbacuju svoj prvi EP koji se brzo proširio regionalnom underground scenom hitovima „Honigmond“ i „It's You“ te pokupio odlične kritike. U rujnu 2015. godine izbacuju prvi singl „Of fear“ kojim najavljuju svoj prvi studijski album „La Drogue“ koji je svjetlo dana ugledao početkom travnja 2016. Posljednjih godinu dana Baden-Baden rado je viđen gost mnogih klubova i festivala u regiji.

-Uz odličnu svirku “Badenovaca” na zabavi zagrijavanja za Kulturaljku dijelit će se promo materijali i organizirati nagradne igre za sve posjetitelje u kojima će se natjecati za ulaznice za veliki koncert Hladnog Piva i društva - poručuju organizatori.  

Nakon završetka kulturnog dijela Kulturaljke koji se prvenstveno odnosi na progovaranje o temama zajedničkim mnogim lokalnim sredinama zbog čega bi se sadržaj Kulturaljka vrlo lako mogao preslika u bilo koji drugi grad, slijedi ono što se ne može dobiti nigdje drugdje već samo u Šibeniku. 

Dakako, radi se koncertnom spektaklu u hangaru vojarne koji ove godine podrazumijeva nastup headlinera, Hladno pivo uz nastup mladih snaga iz benda Spectrum, tu su još kultni šibenski rokeri iz '90.-tih, The String te Azra tribute bend Fantom slobode koji će svirati najbolje od Azre povodom 35 godina od izdavanja njihovog epohalnog izdanja Ravno do dna.  

-Četiri benda održat će svoje žestoke punk rock svirke, a svaki je zanimljiv na svoj način - tvrde iz P.A.R.K.-a.  

Podsjećamo, Kulturaljka je pokrenuta u proljeće 2011. godine s ciljem poticanja mladih kreativnih Šibenčana da aktivnije sudjeluju u društvenom i kulturnom životu grada, te s namjerom da se izbori za dobivanje prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku.  

-U sklopu Kulturaljke do sada smo organizirali brojne izložbe, tribine, edukacijska predavanja, radionice i koncerte kroz koje smo mladim kreativnim sugrađanima dali prostor i priliku da se kreativno izraze i da njihove ideje dođu do šireg broja publike. Ukazivali smo lokalnoj samoupravi na problem nedostatka prostora, skupljali potpise potpore i davali realne ideje za rješavanje problema. Koncertni dio programa održavali smo na različitim napuštenim i derutnim lokacijama u i oko Šibenika da pokažemo njihov potencijal za buduće prostore koji bi mladi odlično iskoristiti - riječi su organizatora koji od svojih ciljeva i nauma ne odustaju ni u sedmoj godini borbe.  


Reci što misliš!