Zabava

richard gere otkriva

Film "Zgodna žena" trebao je biti mračan i poučan

Film

Richard Gere otvoreno je progovorio o svom angažmanu u filmu "Zgodna žena" i tome kako je zapravo to trebao biti vrlo mračan film s porukom, a ne romantična komedija kakvom je svi pamtimo

"Prva i drugačija verzija filma je postojala, ali ja je nikad nisam vidio", priznao je poznati glumac Richard Gere za jedan američki časopis tijekom diskusije o kultnom hitu iz devedesetih "Zgodna žena" u kojem ga je publika pratila dok je zavodio prostitutku koju je glumila Julia Roberts.
 

"Bio je to mračan film, ali mislim da Jeff Katzenberg nije htio stvoriti film na takav način", govori legendarni 67-godišnjak. Film je originalno trebao biti nazvan "3000" što bi simboliziralo svotu novca koju je lik Julije Roberts zarađivao svakoga tjedna kao prostitutka. 

Redatelj Garry Marshall zamislio ga je, naime, kao poučan film s opomenom društvu osvrnuvši se na situaciju oko seksualnog rada u Los Angelesu, no Katzenberg, tadašnji predsjednik Studija Walt Disney nije se s time slagao. Inzistirao je na tome da se film napravi kao romantična komedija.

"Prepisivali smo, promišljali i dodavali nove stvari. Svi smo vrlo predano i naporno radili kako bismo napravili drugačiji film koji će s jedne strane biti tajanstven, ali s druge strane trebao je imati i težinu i dugovječnost", prepričava Gere.

U tome su sigurno uspjeli jer je priča o uspješnom poslovnom čovjeku i prostitutki u koju se beznadno zaljubi osvojila brojna srca diljem svijeta, a njegova popularnost ne blijedi ni s godinama. Njegova glumačka kolegica Julia Roberts za ulogu u ovom filmu dobila je Zlatni globus i nominaciju za Oscar u kategoriji najbolje glumice, nakon čega je i službeno postala jedna od najtraženijih i najbolje plaćenih glumica u Hollywoodu.


Reci što misliš!