Zabava

obavijest

U prodaji ulaznice za koncert grupe Libar u Q baru

U prodaji ulaznice za koncert grupe Libar u Q baru
facebook

Napokon se vraćaju u Zadar - Libar, bend koji eksperimentira s klapskim napjevima, rockom, popom i elektronikom... Ulaznice po cijeni od 40 kuna u predprodaji stigle su u Q bar gdje će 28. travnja nastupiti popularna grupa Libar

Libar (tada “klapa Libar”) je osnovan 2007. godine u Splitu. Sastavljen je od petorice pjevača, članova ponajboljih dalmatinskih klapa (Iskon, Šufit, Cambi, Tragos, Grdelin…) i četvorice instrumentalista članova eminentnih bendova splitske scene.

Libar nedvosmisleno vuče korijene iz klape i klapskog miljea, prije svega zbog činjenice da su njegovi pjevači ostvarili duge i uspješne karijere u klapama poput “Iskona”, “Cambija”, “Tragosa”, “Grdelina” i “Puntara”, međutim danas su te veze svedene na vokalne figure unutar tvrdog rock izričaja.

U Libru se štuje širok spektar glazbenih pravaca, od svih vrsta klasične, tradicionalne i autorske glazbe, dok su se članovi ponajviše izdiferencirali unutar suvremenih žanrova popa, rocka i elektronike. Za članove Libra, dakle, zajednička je vokalna potkovanost klasičnim i tradicionalnim višeglasjem, a također svi oni dijele i sklonost prema autorskoj pop i rock skladbi.


Reci što misliš!