Zabava

qbar

Nakon dugo vremena glazbena poslastica "LIbar" ponovno u Zadru!

Nakon dugo vremena glazbena poslastica

U petak 28. travnja u Q bar nakon dugo vremena dolazi jedna od najinteresantnijih rock grupa na našim prostorima. Početak koncerta najavljen je za 23 sata.

Splitska rock grupa Libar okupila se 2007. godine kao istoimena eksperimentalna klapa i do danas je realizirala dva studijska albuma, nastupivši na stotinjak koncerata u Hrvatskoj i regiji. Specifičnost Libra jest višeglasje petorice muških vokala koji cjelokupan autorski i repertoar covera aranžiraju i izvode u tzv. homofonom slogu, karakterističnom za dalmatinsku "klapsku" vokalnu harmonizaciju.

Druga posebnost je činjenica da, iako Libar usvaja klapski način, to se ne odnosi na njegov repertoar koji se, kako skladateljski tako i odabirom pjesama za obrađivanje potpuno odmaknuo od dalmatinskog melosa. Tome svjedoči i činjenica da pet vokala nastupa uz pratnju punokrvnog tročlanog rock outfita: bubnja, bas gitare i el. gitare.

Libar je kroz svojih deset godina djelovanja višestruko nagrađivan na domaćim i međunarodnim festivalima te je nosilac regionalne nagrade "Prvi Indexi" za najbolji etno album godine 2009. Pored brojnih nagrada publike i struke na pop i festivalima Šansone u Splitu i Šibeniku, za svoj drugi studijski album, pored Porina za najbolje likovno oblikovanje, Libar je zavrijedio nominaciju za međunarodnu indie nagradu Impala 2013, ušavši među 18 najboljih u Europi.

Osim svojih najvećih autorskih hitova Dite, Kapi, Čuvaj me i drugih Libar na svojim koncertima uvijek iznova oduševljava publiku svih dobi i profila obradama pjesama Haustora, Johnnyja Štulića, Dina Dvornika, Davida Bowiea, Georgea Michaela, Petera Gabriela, Michaela Jacksona, Talking Headsa, Depeche Modea i drugih.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni od četvrtka 13. travnja na šanku Q bara.


Reci što misliš!