Zabava

300 tisuća kuna za projekt

Bibinje će dobiti Ljetno kino!

Bibinje će dobiti Ljetno kino!

Turistička zajednica općine Bibinje dobila sredstva u iznosu od 300.000 kuna za digitalizaciju kina u Bibinjama

Turističkoj zajednici općine Bibinje odobreno je 300 tisuća kuna potpore iz  Programa investicijske potpore za 2017.godinu od strane Ministarstva kulture, za projekt „Bibinjsko ljetno kino“.

Program potpore uključuje investiciju u digitalizaciju kina u Bibinjama koje će u razdobljima ljetne sezone biti na otvorenom, a zimi u zatvorenom prostoru.

Digitalizacijom kina u Bibinjama želi se ponuditi mještanima i gostima tijekom ljetne sezone jedan novi oblik kulturne ponude. Prema planiranom projektu cilj nam je približiti gostima kulturnu, turističku i ostalu ponudu mjesta na jedan specifičan način, te će nam sigurno ovaj projekt doprinijeti stavaranju jedne nove dodane vrijednosti u programu ljetnih događanja u Bibinjama, iz toga razloga smo se odlučili aplicirati na ovaj program.“ – izjavio je direktor Turističke zajednice općine Bibinje, Jure Fuzul.

Prema riječima direktora Jure Fuzula kroz projekt digitalizacije kina u Bibinjama namjerava se potaknuti sve one koji se bave ili žele baviti videprodukcijom, poglavito mladi na području Bibinja, da se afirmiraju kroz ovaj projekt, sa krajnim ciljem poticanja digitalnog stvaralaštva u Bibinjama.

U suradnji sa Općinom Bibinje, na čelu sa načelnikom Brunom Bugarijom za ovu svrhu planira se adaptirati prostor Doma kulture u Bibinjama gdje će se prikazivati projekcije današnje kinematografije i ostale video projekcije.

Važno je naglasiti da je jedan od ciljeva projekta „Bibinjskog ljetnog kina“ povezivanje sa okolnim mjestima županije, s ciljem da se zajedničkom suradnjom približi kulturna ponuda Zadarske županije svim interesnim skupinama.

Danas je Bibinje etablirana turistička destinacija koja prema turističkom prometu i potražnji spada u sam destinacijski vrh Zadarske županije sa približno ostvarenih 500 tisuća turističkih noćenja, te kontinuiranim rastom turističkih noćenja. Iz Turističke zajednice poručuju da će i dalje raditi na poticanju i stvaranju novih projekata koji će Bibinje učiniti  prepoznatljivom destinacijom koja svojom bogatom tradicijom i šarmom osvaja mnogobrojne posjetitelje.


Reci što misliš!