Zabava

VRAĆANJE DUGA

Presuda protiv Keruma: Ninčeviću mora platiti 600 tisuća kuna za pjesmu

Presuda protiv Keruma: Ninčeviću mora platiti 600 tisuća kuna za pjesmu
Miranda Cikotic/PIXSELL

Ninčević je napisao pjesmu, autorsko djelo za koje je kao autor teksta i kompozitor evidentiran u Hrvatskom društvu skladatelja. Iako nije bio formalno potpisan, ugovor je važeći, a Kerum svoje ugovorne obveze prema Ninčeviću nije ispunio

Trgovački sud u Splitu presudio je da Željko Kerum mora Nenadu Ninčeviću platiti 600.000 kuna jer mu je Kerum ostao dužan za usluge u predizbornoj kampanji 2009. te za autorska prava za pjesmu “Splite, ja te volin”, piše 24 sata.

Ninčević i Kerum sastali su se u zagrebačkom hotelu, a budući splitski gradonačelnik tražio je prepoznatljivu, lokalpatriotsku i lako pamtljivu pjesmu te duet s Mišom Kovačem.

Dva tjedna kasnije Ninčević je Kerumu donio demo verziju koju su preslušali u Kerumovom autu ispred centra Joker u Splitu. Pjesma se Kerumu svidjela, a Ninčević je tražio da potpišu ugovor. Kerum je odbio te dodao da on uvijek drži riječ. 

Donoseći presudu, sudac Trgovačkog suda, Ivo Bakalić, istaknuo je da se Kerum nije odazvao sudskom pozivu niti predložio dokaze u svoju korist. "Između Ninčevića i Keruma postojao je sporazum.

Ninčević je napisao pjesmu, autorsko djelo za koje je kao autor teksta i kompozitor evidentiran u Hrvatskom društvu skladatelja. Iako nije bio formalno potpisan, ugovor je važeći, a Kerum svoje ugovorne obveze prema Ninčeviću nije ispunio", stoji na kraju nepravomoćne presude, na koju se Kerum žalio.

"Pred nama je drugi krug izbora za gradonačelnika Splita, a jedan od kandidata je involviran u ovu priču, ostajem pri odluci da nikome ništa ne komentiram jer ne želim ni na koji način utjecati na odluku građana za koga će glasati", rekao je ninčević za 24 sata.


Reci što misliš!