Zabava

velika filmska ekipa

Tollywoodske zvijezde oduševljene lokacijama snimanja u Zadarskoj županiji!

Tollywoodske zvijezde oduševljene lokacijama snimanja u Zadarskoj županiji!

Velika indijska filmska produkcija snima u Zadru i obilazi nove lokacije za svoje ljubavno-plesne spektakle

Velika tollywoodska produkcija iz Indije koja ovih dana upravo snima ljubavno-plesni spektakl u Zadru, boravila je prethodno na otoku Viru tražeći pogodne lokacije za nova snimanja i prema riječima Ivane Zrilić iz Filmskog ureda Zadar, predstavnici filmske industrije iz indijskog Hyderabada više su nego zadovoljni viđenim. Svidjela im se Kaštelina, ali pravo oduševljenje kod filmske ekipe iz Tollywooda izazvala je rezidencijalna „Villa Lanterna“!

Zato su Vir upisali kao poželjnu i za indijske prilike egzotičnu lokaciju, a hoćemo li ovi simpatičnu filmsku ekipu sljedeće godine gledati na snimanju spektakla na otoku – tek treba vidjeti. Tollywood je inače poznat i kao Telugu kinematografija, odnosno jedna od tri najveća indijske filmske produkcije smještene u gradove: Tollywood (Hyderabad), Bollywood (Bombay) i Kollywood (Kolkata).

Iako među njima postoji i jezična različitost, žanrovska i dramaturška usmjerenja su manje-više uvijek ista.

Red ljubavne drame i zapleta, red plesa i koreografije na egzotičnim lokacijama, pa sretan kraj s vjenčanjem. Kako je indijskim filmašima ples bitna sastavnica filma na inozemnim lokacijama uvijek traže uz statiste i dobre plesače, pa se nisu mogli načuditi činjenici kako su među 4 milijuna Hrvata jedva pronašli desetak plesača spremnih za snimanje u Zadru.

Tako neke od najvećih zvijezda Tollywooda, poput nagrađenog koreografa koji snima u Zadru, u Indiji imaju status božanstva, a gleda ih preko 50 milijuna ljudi.


Reci što misliš!