Zabava

U pet dana festivala očekuje nas 600-njak izvođača

Ovogodišnji Cest is d best u Hippie stilu

Ovogodišnji Cest is d best u Hippie stilu

Predstavljen je program ovogodišnjeg, 21-og po redu, najpoznatijeg uličnog festivala u ovom dijelu Europe - Cest is d best. Festival će se održati od 31. svibnja do 4. lipnja. U pet dana festivala očekuje nas 600-njak izvođača iz 20-ak država.

Predstavljen je program ovogodišnjeg, 21-og po redu, najpoznatijeg uličnog festivala u ovom dijelu Europe - Cest is d best. Festival će se održati od 31. svibnja do 4. lipnja.
U pet dana festivala očekuje nas 600-njak izvođača iz 20-ak država.

Predviđeno je 700 sati programa za sve uzraste. Festival ove godine ima novi vizual u 4 boje - crvenoj, žutoj, zelenoj i plavoj, svaka s različitom porukom. Knjižica s programom tiskana je u 15 tisuća primjeraka, a iste je moguće dobiti na info punktovima diljem grada, kaže direktor Cest-a Zlatan Jaganjac:              

"Imat ćemo tri info punkta - na Cvjetnom, Zrinjevcu i na Europskom trgu, koji je ujedno naša nova lokacija, a na kojoj će se od jutra do večeri održavati program."

Festival ima i novih sadržaja.             

"To je The best street food ponuda. Imat ćemo 10-ak ponuđača - od izvrsnih burgera do raznih slastica. Zrinjevac će više biti za slatko, a Europski trg za slano."

Ovogodišnji zemlja partner festivala je Italija.              

"U suradnji s njima dovodimo sjajan 9-eročlani band - Bandakadabra, Svirat će na više lokacija u gradu, a uz njih stiže još niz drugih talijanskih performera. Naravno, nudit ćemo i talijanske delicije."

Najposjećeniji na Cest-u su plesni programi. Pomoćnica voditelja plesnog programa Seadeta Osmani.

"Osim nekoliko zagrebačkih plesnih grupa, dolaze nam i gosti iz Mađarske, Srbije i Slovenije. Šarenilo festivala obogatit će programi plesnjaka na Zrinjevcu pod nazivom Ples pod zvijezdama. Bit će tu salse, swinga, tanga, dvokoraka. Pozivamo sugrađane da nam se pridruže i zaplešu sa svim izvođačima."

Na Zrinjevcu ni ove godine neće izostati Plesna groznica.              

"To je događanje od 3 sata, a na kojem će nastupiti najbolji plesni izvođači. Nakon službenog nastupa, imat ćemo jednosatni plesnjak za građane."

Poseban gost ovogodišnjeg Cest-a je gospodin Miljenko Pintarić, koji je sa svojih 81-om godinom života, zaradio titulu najstarijeg aktivnog plesača stepa na svijetu. Neizostavan dio Cest-a je i likovni dio programa:              

"Ove godine raspisali smo čak 5 javnih natječaja - za likovnu urbanu instalaciju, festival umjetničkih zastavica, Cest klupaonicu, naj fotografiju te pastelizaciju pločnika. U svim natječajima očekujemo 180 likovnih umjetnika. Likovni program ove je godine posvećen 50-oj godišnjici Hippie pokreta. Vodite ljubav, a ne rat, poznati je slogan ovog pokreta, a to je i poticaj u cjelokupnom likovnom dijelu programa'', istaknula je voditeljica likovnog programa Dijana Nazor.

Novi natječaj na Cest-u je Cest klupaonica, gdje će se urediti 4 klupe na Zrinjevcu u hippie stilu, a mnogima bi za oko mogao zapeti program - Djeca cvijeća sa zgrada i drveća.           

Na pročelju zgrade na zapadnom dijelu Cvjetnog trga, članovi Planinarskog društva Velebit, izvest će koreografiju sa cvijećem. Uspinjat će se i spuštati s 5. kata zgrade. Bit će to jedna neobična akcija, koja će pronositi poruku - slavimo ideju mira i ljubavi.

Za vrijeme Cest-a na Zrinjevcu možete naletjeti na lutajući kist, u kojem će sudjelovati studenti Akademije likovnih umjetnosti, a koji će rado za vas nešto naslikati. Bit će tu i 30-ak likovnih radionica, a bogat program najšarenijeg festivala u gradu, možete pronaći na web stranici Cest is d best-a.


Reci što misliš!