Zabava

besplatni koncerti

21. lipnja Svjetski je dan glazbe!

21. lipnja Svjetski je dan glazbe!

Svjetski dan glazbe slavi se svake godine 21. lipnja susretima te besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama, gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta.

Svjetski dan glazbe Hrvatska radiotelevizija (HRT) obilježit će akcijom pod naslovom Slušam hrvatsko u okviru koje će emitirati domaću glazbu na svojim trima nacionalnim radiopostajama – na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1), na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) i na Trećemu programu Hrvatskoga radija (HRT –  HR 3), te na svih osam regionalnih radiopostaja diljem Hrvatske – na HRT – Radiju Pula, HRT – Radiju Rijeka, na HRT – Radiju Knin, na HRT – Radiju Zadar, na HRT – Radiju Split, na HRT – Radiju Dubrovnik, na HRT – Radiju Sljeme i na HRT – Radiju Osijek.
 
„Prigoda je to da se promiče slušanje kvalitetnoga domaćeg glazbenog stvaralaštva od klasike do suvremene popularne glazbe“, ističe pokretač projekta obilježavanja Svjetskoga dana glazbe na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) i vršitelj dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Pula Bruno Krajcar.
 
Republika Hrvatska sutra, 21. lipnja, priključit će se brojnim svjetskim državama u obilježavanju Svjetskoga dana glazbe besplatnim koncertima svojih glazbenika u više gradova. Ove se godine očekuju nastupi više od 300 izvođača od Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Pule do Šibenika.
 
Svjetski dan glazbe slavi se svake godine 21. lipnja susretima te besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama, gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Na koncertima se susreće amaterska s profesionalnom glazbenom scenom u mnogim različitim glazbenim stilovima: rockom, džezom, klasičnom glazbom, etnom, hip-hopom i brojnim drugim stilovima.

Svjetski dan glazbe obilježit će se brojnim prigodnim sadržajima, prilozima, reportažama i javljanjima i u emisijama Hrvatske televizije (HRT – HTV) te na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr.

Svi radijski i televizijski programi Hrvatske radiotelevizije mogu će se pratiti i s pomoću multimedijske usluge HRTi posvuda u svijetu.


Reci što misliš!