Zabava

kraj karijere

Jedan od najvećih glumaca današnjice odlazi u mirovinu

Jedan od najvećih glumaca današnjice odlazi u mirovinu

Day - Lewis, jedini koji je osvojio tri Oscara za glavnog glumca, nije naveo razloge svoje odluke, rekavši da su osobne naravi

Trostruki dobitnik Oscara Daniel Day - Lewis više se neće baviti glumom, rekla je u utorak njegova glasnogovornica, čime se završava sjajna filmska karijera.

Day - Lewis, jedini koji je osvojio tri Oscara za glavnog glumca, nije naveo razloge svoje odluke, rekavši da su osobne naravi.

"Daniel Day - Lewis više se neće baviti glumom", rekla je njegova glasnogovornica Leslee Dart u priopćenju. "Veoma je zahvalan svim suradnicima i publici koji su ga pratili sve ove godine".

U priopćenju se napominje da više neće davati komentare na ovu temu.

Day - Lewis koji je u travnju napunio 60 godina, trenutačno završava snimanje posljednjeg filma "Phantom Thread" kojega se radnja događa u Londonu 1950-ih u modnom svijetu, a trebao bi doći u kina u prosincu.

Day - Lewis koji je rođen u Velikoj Britaniji i ima dvostruko, englesko-irsko državljanstvo, osvojio je 2013. trećeg Oscara za ulogu američkog predsjednka Abrahama Lincolna u "Lincolnu".

Prije toga je dobio Akademijinu nagradu za "Moje lijevo stopalo" (1989.) i "Bit će krvi" (2007.) a bio je nominiran za "Bande New Yorka" (2002.) i "Bit će krvi" (2007.).


Reci što misliš!