Zabava

tzo sali i knjižnica sali organiziraju

Natjecanje u mediteranskim igrama u petak u saljskom portu

Natjecanje u mediteranskim igrama u petak u saljskom portu

Poštovane Dugootočanke, poštovani Dugootočani! Ajmo se malo družiti: kroz sport, kroz natjecanje u tradicionalnim mediteranskim igrama, pozivaju iz TZO Sali i Knjižnice Sali.

PRAVILA NATJECANJA:

Svatko  tko je trenutno na Dugom otoku, može sastaviti ekipu koju čine tri žene od 15 do 70 godina i četvorica muškaraca od 15 do 70 godina. Ukupno sedmero  natjecatelja. Ekipa može predstavljati pojedino mjesto ili grupu koja će imati svoje ime.

Natjecanje u mediteranskim igrama održat će se u petak 21. srpnja od 18 sati u saljskom portu, uglavnom ispred Knjižnice.

U pojedinim igrama ne bi sudjelovali svi natjecatelji nego određen broj što ćemo dolje navesti.

Vaše ekipe, molimo prijavite do petka, 21 srpnja do 12 sati na telefon Turističke zajednice 023/377 094.

PRAVILA IGARA:

Natjecanje  se sastoji od 6 mediteranskih igara. Svaka igra pojedinoj ekipi donosi  određen broj bodova. Zbrajaju se bodovi po ovom principu: prvo mjesto 7 bodova, drugo 3 boda i treće 1 bod.

Bodovi  se zbrajaju i ekipa s najviše bodova je pobjednička ekipa koja osvaja      nagradu i zajedničku večeru.

Tko će se po kojem redoslijedu natjecati i tko će se kome u igrama suprostaviti  bit će utvrđeno na mjestu samog događanja.

IGRE:

OD 19 SATI:

1.NATJECANJE U NOŠENJU RIBARSKIH KAŠETA:
U ovoj igri sudjeluje cijela ekipa. Ekipa koja u kraćem vremenskom razdoblju, u lancu, dodajući jedno drugome po jednu kašetu, od Bažjolovoga mula do Novoga mula (bit će označen start i cilj) dobiva 7 bodova, druga 3 i treća 1 bod.

2. NATJECANJE U PUNJENJU MAŠTELA S MOREM:
Sa siglima u što kraćem vremenskom razdoblju treba napuniti maštele morem.
U igri sudeluju samo žene.

3. NATJECANJE  U ŠTAFETI, U PLIVANJU:
U igri sudjeluju dvije žene i dva muškarca. Od Bažjolovih do Knjižnice treba u što kraćem vremenskom razdoblju plivati i nositi štafetu koja će se predavati jedno drugome.

4. NATJECANJE  U DAVANJU GOLOVA:
Sudjeluje 3 muškaraca. Treba skočiti u more i pokušati  dati gol na prazne vaterpolske branke koje će biti udaljene.
Koliko golova, toliko bodova.

5. NATJECANJE  U UTRCI U VRIĆAMA:
Sudjeluje troje natjecatelja. Od točke A do točke B  treba doći u što kraćem razdoblju. Kako svaka ekipa daje troje natjecatelja ovdje jedna ekipa može skupiti više bodova, ako osvoje prvo i  drugo i treće mjesto.

6. POTEZANJE   KONOPA:
U potezanju konopa sudjeluju svi natjecatelji IZ DVIJU EKIPA KOJE  SU OSVOJILE NAJVEĆI BROJ BODOVA. To je svojevrsno finale. Pobjednička ekipa      osvaja 7 bodova, a druga 0 bodova.

Poštovane, poštovani,  bilo bi dobro da svaka ekipa bude bar u približno sličnim majicama. Poštujte termine za prijavljivanje. Hrabro! Vidimo se u Salima!

ZA DUGOOTOČKE SUSRETE: Knjižnica Sali i TZO Sali


Reci što misliš!