Zabava

tradicionalna pučka fešta

Ovog vikenda tradicionalna pučka fešta "Sestrunjska noć"

Ovog vikenda tradicionalna pučka fešta

Glavni i najpoznatiji događaj unutar Sestrunjskog lita, tradicionalna pučka fešta „Sestrunjska noć“, po običaju se održava zadnju subotu u srpnju, pa će se tako ovogodišnja održati 29. srpnja, a sve Sestrunjce i njihove goste zabavljat će grupa „DiLema“.

Neće nedostajati ni tradicionalne dalmatinske spize, koju svakog ljeta s posebnom pažnjom prirpemaju sestrunjski meštri od ribe. U pauzama dobre zabave održat će se natjecanje u povlačenju konopa u kojem osim Juga ili Zmorca već nekoliko godina sudjeluju i gosti s obližnjih otoka.

Dakle, ove subote svi ste pozvani na Sestrunj, pa ako razmišljate o odlasku na "Sestrunjsku noć", mi vam donosimo plovidbeni red TRAJEKTA i BRODA.

Inače, cijelo je ljeto živo na Sestrunju, a kako je bilo u velikoj ekološkoj akciji čišćenja podmorja i što se još događalo, Našim školjima javila je Petra Dilber.

U eko akciji čišćenja podmorja "Deep škavacera clenaning" čistile su se uvale Kablin i Hrvatin. Članovima Ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja priključili su se i jedan turist, ronilac iz Čeprljande, te brojni mještani. Izvadilo se dosta smeća, od automobilskih guma, boca, starih cima, razne plastike i željeza. Sav izvađeni otpad u ponedjeljak je s otoka odvezao kamion zadarske „Čistoće“.

Iste večeri, poslije akcije, druženje se nastavilo na Prisligu, ispred dućana, uz roštilj i dva predavanja gostiju iz RK Sv.Roko. Duška Romanović održala je predavanje "Ribolov u antici“, a Đani Iglić "Novootkrivene i invazivne vrste flore i faune u zadarskom akvatoriju“.

Gosti su organizirali i izložbu podmorskih fotografija, koje je RK Sv. Roko donirao novoosnovanoj Udruzi za očuvanje kulturne i prirodne baštine i razvoj otoka Sestrunja - Estium, javljaju Naši Školji.
 


Reci što misliš!