Zabava

roker i pradjed

Neuništivi Mick Jagger slavi 74. rođendan

Neuništivi Mick Jagger slavi 74. rođendan
Van Tine Dennis/Press Association/PIXSELL

Legenda rock and rolla, pjevač jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih rock grupa na svijetu Mick Jagger danas slavi 74. rođendan. Teško je povjerovati da je veći dio svog života proveo u vječnoj ulozi frontmena The Rolling Stonesa, koji postoje od 1962. godine, te da je još uvijek energičan i neumorno skače po pozornici kao na početku karijere.

Svestrani glazbeni umjetnik, čija karijera traje više od pola stoljeća zahvaljujući karakterističnom glasu, izgledu i scenskom nastupu, odavno je osigurao titulu jednog od najpopularnijih i najutjecajnijih frontmena u povijesti rock & rolla.

Frontmen najveće svjetske glazbene korporacije, jedna od najvažnijih figura suvremene kulture, odavno je izjavio da ne želi zauvijek biti rock zvijezda i nastupati pred starim gospođama u Las Vegasu, a danas slavi 74. rođendan. Čovjek o čijem bi se životu moglo napisati mnogo knjiga i snimiti mnogo filmova, prema onome što je u svojim memoarima napisao njegov kolega iz benda Keith Richards, iznimno je inteligentna osoba, uporan i lukav kontrol-frik koji je još od osamdesetih - nepodnošljiv.

Sir Michael Philip Jagger, rođen 26. srpnja 1943. u engleskom gradu Dartfordu, od najranijih je dana bio predodređen za glazbenu karijeru. Njegovi roditelji Eva i Joe bili su profesori, a tri godine nakon Micka dobili su još jednog sina, njegovog mlađeg brata Chrisa.

Kao dječak je obožavao pjevati, bio je član crkvenog zbora i nije propuštao slušati glazbene radioemisije. Za vrijeme školskih dana upoznao je Keitha Ricardsa, s kojim je kasnije osnovao The Rolling Stones. Ostalo je povijest. Njegov osebujan glas i naravno stas u kombinaciji s poznatim načinom sviranja na gitari Keitha Ricardsa zaštitni su znak Rolling Stonesa sve do današnjih dana.

Priznanja o konzumaciji droge, spolni odnosi s navodno više od 4000 žena, veza s Davidom Bowiejem, osmero djece s četiri žene, Marshom Hunt, Biancom Jagger, Jerry Hall i Lucianom Gimenez Morad, petero unučadi – čine samo djelić uzbudljivog i kontroverznog života tog nezamjenjivog glazbenika.

No 74. rođendan nije dočekao živeći prema legendarnoj krilatici sex, drugs & rock and roll. Jagger živi zdravim načinom života, a kondiciju, osim trčanjem po bini, održava bicikliranjem, plivanjem te vježbanjem joge i pilatesa.


Reci što misliš!