Zabava

Festival ćešnjaka i festival izvornih glazbala

Danas je Festival češnjaka u Benkovcu, a mi vam donosimo nekoliko zanimljivosti o njemu

Danas je Festival češnjaka u Benkovcu, a mi vam donosimo nekoliko zanimljivosti o njemu

U sklopu programa Benkovačkog kulturnog ljeta 2017. godine u subotu, 29. srpnja 2017. godine s početkom u 20 sati na Trgu domovinske zahvalnosti održat će se Festival češnjaka Zadarske županije i Festival izvornih glazbala na jednom mjestu

Češnjak je jedna od najzdravijih namirnica svijeta, a uz sve to je jako pristupačan, nešto više o uzgoju domaćeg češnjaka doznajte na Benkovačkom Festivalu češnjaka.

Donosimo vam nekoliko zanimljivosti koje niste znali o češnjaku: 

- Porijeklo: središnja Azija.

- Poznat više od 10 000 godina.

- Najveći proizvođači Kina, Indija, Južna Koreja, Egipat, Rusija, Sjedinjene Države, Španjolska, Argentina, Burma, Ukrajina.

- Misteriozna vjerovanja - štiti od vampira, vukodlaka, vještica, demona, zlih duhova, uroka, no to nije dokazano.

- Ako češnjak nanesemo na rane, one brže zarastaju. Tijekom Prvog svjetskog rata ovu su metodu naširoko koristili britanski vojnici.

-Dodaci prehrani - češnjak u prahu, tablete sa zaštitnom ovojnicom, ekstrakti češnjaka, ulje češnjaka, tinktura, sok.

-Savjet - najbolje i najkvalitetnije pripravke možete napraviti od domaćeg češnjaka uzgojenog na prirodan način, takvi pripravci ne mogu predugo stajati, ovisno o kojima se radi.

- Neugodnog zadaha nakon konzumiranja češnjaka riješit ćete se ako popijete limunov sok ili pojedete nekoliko kriški limuna. 

- Za one koji vjeruju u chemtrailse - dobra vijest je ta što češnjak potiče detoksifikaciju i izbacivanje aluminija, olova i drugih teških metala koji mogu oštetiti mozak.

 


Reci što misliš!