Zabava

u znak sjećanja na legendarnog pjevača

Ovog vikenda Aj Cha festival - za Dinu Dvornika

Ovog vikenda Aj Cha festival - za Dinu Dvornika
Miranda Cikotic/PIXSELL

Na nekoliko atraktivnih splitskih lokacija ovoga petka počinje prvi Aj Cha festival, posvećen Dini Dvorniku, kralju hrvatskoga funka, najavili su organizatori u četvrtak na konferenciji za medije održanoj u kultnom gradskom kafiću "Semafor".

Festival će trajati do nedjelje, održavat će se u Ljetnom kinu i na plaži Bačvice, na Rivi, te Starom placu, a među ostalima će nastupiti DJ- evi, Songkillersi, Jinxi, Neno Belan i Fiumensi, Zlatan Stipišić Gibonni, Marijan Ban i Diktatori i Official tribute band Dino Dvornik s Nikolom Marjanovićem.

 Suorganizatorica festivala, Diana Tomić iz Apostrof komunikacija, kazala je da festival pripremaju već godinu dana, a manifestacija "živi i prenosi pozitivnu Dinovu energiju".
Aj Cha festival počinje sutra na plaži Bačvice, nastavlja se na Rivi, te u Ljetnom kinu Bačvice gdje će biti održan veliki koncert Songkillersa.

Dan kasnije, u subotu, koncert će održati zagrebački Jinxi, a nastupit će i brojni DJ- evi. Na Dinov rođendan, 20. kolovoza, u nedjelju, završna je i glavna večer koja će se održati na Starom placu gdje će na koncertu, na kojem se očekuje nekoliko tisuća ljudi, nastupiti "Splitska dica".

"Izvođači će biti Dinovi prijatelji i kolege koji su s njim krajem 80-tih godina zajedno svirali, a to je Neno Belan, Marijan Ban, Official tribute band Dino Dvornik s Nikolom Marjanovićem, pridružit će im se i Mario Huljev, te će kao gost nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni. Sve tri večeri će biti zaključene afterom u nekadašnjem kultnom gradskom disku Shakespeare na Zenti", najavila je Tomić.
 
Split zaslužuje jedan takav festival, rekla je Dinova supruga Danijela Dvornik.

"Nadam se da će sve biti super. To je baš dobra briga za Split i za budućnost. Sljedeće godine ćemo se malo više okrenuti turistima tako da i oni mogu uživati u glazbi. Ono  što očekujemo je da nas ljudi podrže", rekla je Dvornik.

 
Aj Cha festivalom obogatit će se turistička ponuda Splita, istaknula je direktorica gradske Turističke zajednice Alijana Vukšić, dodavši kako im je zadovoljstvo biti dio projekta jer misle da je "Dino kao splitsko dite,  to zaslužio".  

Taj će festival, drži Vukšić, ne samo obogatiti glazbenu tradiciju Splita i festivalske glazbe, nego i sve koji su s njim i njegovom glazbom odrasli.
 
 "Dino će nas svojom predivnom glazbom, ritmom, plesnim koracima i pjesmama zasigurno vratiti u vrijeme mladosti zato nam je neopisivo zadovoljstvo što smo pomogli u realizaciji festivala.

Čestitam svima na hrabrosti da organiziraju ovako nešto.

Dino sa svojom bez vremenskom glazbom, kao jedan kralj funka u pravom smislu riječi je zaslužio da svi mi budemo dio tog festivala i ne samo građani Splita već i brojni gosti koji će doći na festival", kazala je Vukšić.

Ulaznice se mogu kupiti na internetu i na više gradskih lokacija.  Pokrovitelji festivala su Grad Split i splitska Turistička zajednica.


Reci što misliš!