Zabava

Špancirfest: Prebogati nedjeljni program obogaćen novim sadržajima

Špancirfest: Prebogati nedjeljni program obogaćen novim sadržajima
TZGV

Luminarium Miracoco na Kapucinskom trgu postao je pravi hit prve subote Špancirfesta te je kroz njegova teleportacijska vrata u drugi svijet otputovalo (i oduševljeno se vratilo) više od 2000 posjetitelja.

Luminari su monumentalna zdanja, pravi mali gradovi stvoreni od zraka, osmišljeni da kreiraju inspirativna, smirujuća i nesvakidašnja iskustva istraživanja svjetla, prostora i boja uz poseban doživljaj izmijenjenih, filtriranih i naglašenih senzoričkih podražaja.

Miracoco je jedan od najzanimljivijih luminara iz kataloga Architects of Air, a njegova posebnost je forma labirinta s 12 manjih oko jedne velike središnje kupole, ukupne površine više od 1.000 četvornih metara.

Danas, prve festivalske nedjelje, 20. kolovoza te iduće subote, 26. kolovoza, Luminarium će raditi prije podne od 10 do 12 sati te poslijepodne/navečer od 17 do 22 sata. Preko tjedna će posjetitelji u ovom obojanom zračnom labirintu moći uživati u popodnevnim/večernjim terminima od 17 do 22 sata.

Nedjeljni program Špancirfesta prebogat je sadržajima. Ulični program obogaćuju dva nova izvođača: The Swan Gods (Curious Bubbles) te Il grande Piano, a još danas su tu miljenici prvog vikenda - Kraken OrchestraDruckluft Orchester i Les Phalenes.

Park kreative, Kreativnica, Art-ulica, Heroji ulica, Vindiland, svi dnevni programi Kraljevske zone: Food&Fun, Špancirfest Experience te Špancirfest Playground otvoreni su od jutra i željno iščekuju da ih se otkrije, u njima uživa i ponovno im se vrati.

Najveće ime nedjeljnog koncertnog programa je svakako Božo Vrećo, koji u 21 sat nastupa na Croatia osiguranje pozornici kod vile Bedeković. Na Stančiću će u 20 sati svirati Nipplepeople (premješteni sa subote), a od 21.30 Gretta dok na Korzu nastupaju Soul Sisters.

Food&Fun pozornica u Kraljevskoj zoni i danas ugošćuje sjajni trio The A!, a navečer na Špancirfest Club pozornici sviraju varaždinski Fajrunt te Queen Real tribute, a DJ Allegra i DJ Kay Zrill vrto do 2 sata u noći.
 


Reci što misliš!