Zabava

premijera

Splitski bend INFO ima novu ljubavnu baladu, savršenu za jesenske dane

Splitski bend INFO ima novu ljubavnu baladu, savršenu za jesenske dane
Miroslav Lelas

Splitski pop rock bend INFO ima novu pjesmu. Radi se o prekrasnoj ljubavnoj baladi "Kreni". Bio je to uspješan tjedan za mlade glazbenike iz Splita. Prvo su potpisali diskografski ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records, a onda je uslijedila premijera spota i pjesme na CMC televiziji.

Tim povodom bend je u petak navečer organizirao svoju prvu promociju u splitskom Cox baru, a druženje s predstavnicima medija i prijateljima potrajalo je dugo u noć.

Svoj prvi single "Samo noćas" bend je izbacio na proljeće ove godine. Spot za pjesmu je snimljen u Primoštenu. Gotovo pola godine nakon debitantskog singla, INFO je izdao svoju novu pjesmu "Kreni" za koju glazbu potpisuje Antonio Grkeš, a riječi Kaštelanin Joško Markov. Pjesmu je producirao i aranžirao Hrvoje Domazet, a u cijelosti je snimljena u njegovom studiju.

- Čim sam čuo riječi za ovu pjesmu, znao sam da je to prava stvar za nas. Riječi su duboke i diraju onoga tko ih sluša, stoga sam inspiraciju za glazbu dobio u svega nekoliko minuta. Ono što mi se najviše sviđa kod ove pjesme je to da je na njenom stvaranju sudjelovao cijeli bend. Radili smo pjesmu bez bilo kakve žurbe, svatko je mogao dati svoje prijedloge, uvažavali smo svačiju konstruktivnu kritiku. Rezultat svega je pjesma s kojom smo svi zadovoljni, smatram da je snažna i vokalnom i u instrumentalnom smislu. Pričekali smo rujan, jer smatramo da pjesma ima "jesenski" dodir, a nadamo se da će osvojiti srca publike baš kao što je osvojila srca članova benda već na prvo slušanje - kazao nam je Antonio Grkeš.

 - Zahvaljujem se Peri Eranoviću koji u spotu svirao bubanj, Andrija Ječmenjak je odvirao violončelo, a uz Ivana Trpimira Lozića, snimatelji spota su Andrija Jurčević, Danijela Jurčević i Stipe Musulin - dodaje Grkeš.

Nakon izdavanja pjesme "Kreni" bend je već počeo raditi na novim pjesmama. Planiraju izdati novi single krajem godine, a želja im je da debitantski album ugleda svjetlo dana u 2018. godini.

Talentirani članovi benda

Bend INFO osnovan je u listopadu 2016. godine. Iz želje da oforme novi glazbeni sastav koji bi glazbenoj sceni ponudio nešto originalno i drugačije, u Splitu su se okupili Antonio Grkeš, Domagoj Domazet, Ivan Trpimir Lozić, Anić i Rade Popadić. Iako bend radi i djeluje u Splitu, ističu da im članovi dolazi iz raznih dijelova srednje i južne Dalmacije. Članovi benda talentirani su glazbeni od kojih dio čine studenti Glazbene akademije. Bend ističe da im je prednost to što svi članovi benda pjevaju, što i ne čudi jer su svoje pjevačke sposobnosti "bruse" godinama u bendovima, zborovima i klapama.

Ovaj mladi bend pun je talentiranih glazbenika. Antonio je uglazbio sve pjesme koje je bend do sada izdao i koje planira izdati. Svira klavijature i jedan je od glavnih vokala benda. S Hrvojem pjeva u poznatom splitskom zbor Vis Veritas Aeterna, a lani je taj zbog otpjevao duet s bendom Dalmatino u pjesmi "Grad Heroj" koja je na YouTubeu, bez velike promocije, skupila preko 100.000 pogleda.

Hrvoje je producent i basist benda, dolazi iz izrazito glazbene obitelji, a ima i vlastiti studio. Ivan Trpimir Lozić je glavni vokal benda, a svira gitaru. Ovaj student Umjetničke akademije u Splitu, odsjeka za film i video, režirao je posljednji video spot benda. Ivan Anić je vokal i gitarist benda, a široj javnosti postao je poznat za vrijeme nastupa u showu "The Voice". Rade je svoje glazbeno iskustvo stekao u klapi Sveti Florijan koja je postala poznata nakon pobjede na 50. Splitskom festivalu s pjesmom "Kako ću joj reć da varin".


Reci što misliš!