Zabava

U ponedjeljak na HTV2 započinje emitiranje dokumentarnog serijala ‘Zauvijek skladatelj’

U ponedjeljak na HTV2 započinje emitiranje dokumentarnog serijala ‘Zauvijek skladatelj’

Na Drugom programu Hrvatske televizije, u ponedjeljak, 18. rujna u 16 i 45 sati započinje emitiranje dokumentarnog serijala ‘Zauvijek skladatelj’.

Hrvatsko društvo skladatelja u koprodukciji s HRT-om proizvelo je 12 dokumentarnih filmova o svojim istaknutim članovima. Tako će idućih 12 ponedjeljaka gledatelji HRTa moći vidjeti priče o životu i radu Pere Gotovca, Đele Jusića, Ivice Krajača, Zorana Juranića, Rajka Dujmića, Dubravka Detonija, Frane Paraća, Olje Jelaske, Tamare Obrovac, Alfija Kabilja, Ljube Kuntarića i Bože Potočnika.

Ovo je prvi dokumentarni serijal koji će gledateljima HTV-a otkriti tajne skladateljskog zanata. Autori raznih generacija i svih glazbenih žanrova koji su svojim stvaralaštvom obilježili glazbeni život u Hrvatskoj i šire od kraja drugog svjetskog rata do današnjih dana, otvoreno govore o ljubavima, djetinjstvu, odrastanju, prvim susretima s glazbom, društvenom kontekstu u kojem su stvarali i o tome kako žive danas.  Autor serijala ‘Zauvijek skladatelj’ je Toni Volarić, snimatelji su Alen Horvatić i Davor Kalaica, a montažer je bio Alen Horvatić. Serijal ‘Zauvijek skladatelj’, životi 12 velikih hrvatskih skladatelja i skladateljica u dvanaest ponedjeljaka na HRT2.

Reprize serijala pogledajte četvrtkom u 20 sati na HTV3.


Reci što misliš!