Zabava

tradicionalna Varoška fešta

Varoška fešta 2017. uz koncert klape Iskon

Varoška fešta 2017. uz koncert klape Iskon

Ovogodišnja Varoška fešta 2017. održat će se u petak, 22. rujna s početkom u 21:30.

Klapu Iskon kritika često naziva pionirima novog klapskog zvuka, u što će se moći uvjeriti svi koji posjete njihov koncert 22. rujna u večernjim satima na tradicionalnoj Varoškoj fešti, kojom se preko trideset godina simbolički završava glavna turistička sezona u Zadru u organizaciji Turističke zajednice grada.

Iskonovci su u 16 godina postojanja osvojili više od 20 nagrada na klapskim i zabavno-glazbenim festivalima, a nedavno im se nakon pet godina vratio prvi tenor Marko Pecotić, od milja zvan Peco. S novim elanom klapa Iskon sigurno kreće prema vrhu. 

Prošle godine su nastupili na jednom on najljepših klapskih koncerata na Stradunu, gdje su zapjevali po prvi puta. Eterom vlada njihova verzija zaboravljenog hita iz 1987. 'Dobra večer prijatelji', kojem su udahnuli novi život, a prošle godine u travnju su oduševili na skupnom koncertu 'Klape u Lisinskom'.

Ove Splićane smo zavoljeli kroz pjesme 'Vrime za kraj', 'Još ne mogu pristat volit', 'Srce zna', 'Okreni se' i mnoge druge, a moći ćete ih uživo poslušati u Zadru na koncertu na otvorenoj terasi caffe barova Kult i Dišpet s početkom u 21:30 sati.

Ono što sa sigurnošću garantiraju publici jest glazbeni spektakl uz stare hitove, ali i nove pjesme Jacera i Pokora te nekoliko obrada, poručili su iz klape Iskon, koju čine Edgar Rupena (tenor), Toni Kesić (bariton), Zvonimir Kovačić (bariton-bas) osnivač klape Ante Blažević (bas), Marko Pecotić (tenor), gitarist Vedran Roguljić (tenor) te instrumentalist i bubnjar Duško Radić.

Osim koncerta Iskona ispred Kulta i Dišpeta, u ostatku Varoši za dobar štimung će biti zaduženi Bepo, David i kantaduri i klapa Zadarski kantuni.

Zabavite se uz ovogodišnju VAROŠKU FEŠTU sve do ranih jutarnjih sati - podsjećamo kako se radno vrijeme ugostiteljskih objekata na Poluotoku u noći sa 22. na 23. rujna produžuje do 3 sata.


Reci što misliš!