Zabava

rana najava

Queens of the Stone Age prvi headlineri INmusic festivala

Queens of the Stone Age prvi headlineri INmusic festivala
Ben Birchall/Press Association/PIXSELL

Američki bend Queens of the Stone Age prvi su headlineri trinaestog izdanja INmusic festivala, koji će se održati od 25. do 27. lipnja na zagrebačkom Jarunu, objavili su organizatori u četvrtak na konferenciji za novinare.  

"Ovako rana potvrda prvog headlinera pokazuje da je INmusic međunarodno prepoznat i da ima sve veću reputaciju, rekao je Zoran Marić, organizator INmusic festivala.
 
Za prošlogodišnje, rasprodano izdanje festivala kaže da je uspješno prevladao prelazak na višu razinu, što je uvijek izazovno jer nosi rizik neuspjeha.
 

"Bilo je više od 90 tisuća posjetitelja, a što to znači za turizam pokazuje da je bilo popunjeno 86 posto od 25 tisuća smještajnih jedinica koliko ih ima Zagreb, pa se prema računici dnevne potrošnje skromnih sto eura po posjetitelju dolazi do prihoda od preko 80 miljuna kuna", ustvrdio je. 
 
Marić očekuje da će to prepoznati i Turistička zajednica grada Zagreba i Hrvatske turističke zajednice, s obzirom da dolazak velikih zvijezda, koje su već pokazale interes za nastup u Zagrebu, trebaju pratiti i konkurentne cijene. 
 
Queens of the Stone Age  je 1996. u Palm Desertu osnovao Joshua Homme nakon raspada Kyussa, a krajem kolovoza ove godine objavili su sedmi studijski album "Villains", koji će premijerno predstaviti na INmusic festivalu. 
 
Bit će to treći nastup kalifornijske rock petorke u Zagrebu, nakon novozagrebačkog festivala Radar 2007. godine i samostalnog koncerta na Zagrebačkom velesajmu 2014.
 
"Od dosadašnjih sedam albuma Queens of the Stone Age imaju četiri klasika rocka 21. stoljeća, Rated R, Songs For The Deaf, Lullabies To Paralyze i Like A Clockwork", rekao je glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš.


Reci što misliš!