Biznis

Miočićev nasljednik

Božidar Domagoj Burić novi je v.d. ravnatelja Programa HRT-a

Božidar Domagoj Burić novi je v.d. ravnatelja Programa HRT-a
Patrik Macek/PIXSELL

Miočićev nasljednik Burić diplomirao je na zagrebačkom Filozofskome fakultetu, a na HRT-u radi od 1995. godine

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota imenovao je danas Božidara Domagoja Burića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije nakon što je s te dužnosti razriješen Dražen Miočić.

Dosadašnji je vršitelj dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije razriješen na vlastiti zahtjev te će u narednomu razdoblju biti pomoćnikom novoga vršitelja dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije.

Miočićev nasljednik Burić diplomirao je na zagrebačkom Filozofskome fakultetu, a na HRT-u radi od 1995. godine. U početku je bio stručni suradnik u dokumentarnoj emisiji TV kalendar, a potom redatelj i scenarist dokumentarnih filmova u Dokumentarnome programu Hrvatske televizije. Bio je urednik Znanstveno-obrazovnoga programa te odgovorni urednik Programa za kulturu, znanost i obrazovanje Hrvatske televizije.

U razdoblju od 2007. do 2010. godine vršio je funkciju direktora programa Hrvatske televizije (HRT - HTV). Idejni je autor dogogodišnje emisije Znanstvena petica, Budućnost Zemlje i Znam, a ne znam. Između ostaloga, pokrenuo je i projekt igranih filmova o Domovinskome ratu na Hrvatskoj radioteleviziji te je bio scenarist, redatelj i skladatelj uspješnih igrano-dokumentarnih filmova Tajnoviti srednji vijek, Ludi rimski carevi, Hrvatski kraljevi i Republika.


Reci što misliš!