Biznis

325 milijuna dolara!

Prodaje se najveće zemljište na svijetu

Prodaje se najveće zemljište na svijetu

Najveće privatno imanje svijetu koje pripada ne pripada monarhiji niti državi, odnedavno se prodaje po cijeni od 325 milijuna dolara.

Zemljište od 101 tisuću kvadratnih kilometara nastanjuje tek 150 uzgajivača stoke, a zemljište se više od stotinu godina nalazilo u vlasništvu obitelji Sir Sidneyja Kidmana, siromašnog iseljenika koji je postao jedan od najvećih zemljoposjednika u Australiji.

Daily Mail piše da će ovog golemo zemljište pripasti jednom od 30 ponuđača iz raznih dijelova svijeta kojima će trebati tjedan dana da samo prelete čitavi teritorij čiji su dijelovi raštrkani diljem Australije.

Strani mediji pišu i kako se, s obzirom na trenutnu cijenu stoke, radi o zemljištu "svjetske klase" čija je prodaja od međunarodnog značaja.

"Trenutno vlada histerija vezana za strance koji kupuju zemljišta u Australiji i razumijem njihovu zabrinutost. Ali ovo je posao koji je godinama dobro vođen i vlada će sudjelovati u prodaji. Nevjerojatno je da se zemljište u jednoj obitelji zadržalo pet generacija, nema dugovanja, svih se ovih godina redovno održavalo i na njemu se uzgajaju vrhunska grla", rekao je agent za nekretnine Dan Manifold.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.