Biznis

Stanje u mljekarstvu alarmantno

Proizvođači mlijeka traže nastavak razgovora

Proizvođači mlijeka traže nastavak razgovora

Proizvođači mlijeka zatražili su nastavak razgovora s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom vezano uz otkupnu cijenu mlijeka. Kažu da je stanje u mljekarstvu alarmantno i da neće odustati od svojih zahtjeva. Ističu da proizvodnja ne može funkcionirati sa sadašnjom cijenom, javlja HRT

Ispred 12.600 proizvođača mlijeka, molim ministra da se urazumi, da sjednemo za stol i razgovaramo o problemu cijene mlijeka, jer s otkupnom cijenom od 2,43 kune po kilogramu, koju nitko od proizvođača neće dobiti, proizvodnja ne može funkcionirati, poručio je predsjednik kriznog stožera za obranu cijene mlijeka Antun Laslo s konferencije za novinare održane ispred Ministarstva poljoprivrede.

S ovakvom otkupnom cijenom mlijeka proizvođači ne mogu preživjeti, kažu predstavnici proizvođača mlijeka koji ponavljaju da ne odustaju od svojih zahtjeva - vezivanja otkupne cijene mlijeka uz EU 27, mjesečnu isplatu 'povijesnog prava' od 50 lipa po litri te dodatnu intervenciju države od 30 lipa po litri zbog teških uvjeta gospodarenja i ovogodišnje suše.

HRT/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.