Biznis

Vjesnika nema u novom proračunu

Linić potvrdio: Gasi se ''Vjesnik''

Linić potvrdio: Gasi se ''Vjesnik''

List Vjesnik ima 99 zaposlenika i 30-ak honoraraca te ima oko 2500 dnevno prodanih primjeraka

"Gotovo je, zatvaramo", bio je odgovor ministra financija Slavka Linića kada ga je nakon sjednice Vlade novinarka Vjesnika, upitala o sudbini lista koji je u vlasništvu države, piše Business.hr.

Time je, čini se, sudbina kultnog dnevnog lista Vjesnik - zapečaćena s obzirom da "stavke Vjesnik" nema u prijedlogu proračuna za 2012. godinu.

Valja naglasiti kako u predizbornoj kampanji Kukuriku koalicija nije najavljivala gašenje Vjesnika. Tako je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavljivao transformaciju državnog Vjesnika iz "stranačkog biltena" koji je niskotiražan i jedan od većih gubitaša u "čitljive, profesionalne i relevantne novine neovisne o donacijama iz proračuna". No, pobjedom na izborima Čačić je zajedno s Linićem predstavljao u Vladi dominantnu liniju koja je bila hitno rješavanje Vjesnika. Bilo privatizacijom ili gašenjem.

Nasuprot linije Čačić-Linić su ministrica kulture Andrea Zlatar i potpredsjednik Vlade Neven Mimica koji su javno zagovarali mogućnost donošenja Zakona o Vjesniku kojim bi se taj list definirao kao javno glasilo. Navodno, ta ideja nije bila mrska ni premijeru Zoranu Milanoviću.

List Vjesnik ima 99 zaposlenika i 30-ak honoraraca ima oko 2500 dnevno prodanih primjeraka i koji mjesečno košta državu najmanje 1,5 milijun kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.