Biznis

nikad nije kasno

Rimčev Concept One utjecao da Clarkson napokon promijeni mišljenje o električnim automobilima

Rimčev Concept One utjecao da Clarkson napokon promijeni mišljenje o električnim automobilima
Mladen Malik

Tvrtka Rimac automobili u čijem je električnom autu Concept One nedavno Richard Hammond doživio nesreću u švicarskim Alpama, danas se na svojoj Facebook stranici pohvalila izjavom Jeremy Clarksona.

Clarkson je poznati mrzitelj električnih automobila, što ne propušta naglasiti svakom prilikom, no čini se da mu je Rimčev Concept One promijenio mišljenje.

- Nikad nisam bio fan električnih auta. Uspoređivanje njih s autima s normalnim motorom je uvijek bilo pomalo kao uspoređivanje hrane iz mikrovalne i one koja se nekoliko sati pekla u pećnici. Ali Rimac je promijenio moje mišljenje. Bio je- nema druge riječi- briljantan.

Clarkson je dodao i to da nakon kratkog vremena koji je proveo iza volana Concepta One, razmišlja kupiti ovaj auto.

-  Ne govorimo o autu koji je brz kao Lamborghini Aventador. Masivno je brži od njega. Brži je od bilo kojeg auto koji sam dosad vozio i to puno, puno brži, rekao je Clarkson.

U svojoj kolumni u The Times-u je spomenuo i nesreću Richarda Hammonda.

– Prije nekoliko godina su mu dali auto i rekli da vozi ravno, a on je završio naglavačke i u komi nekoliko tjedana. A sad je dokazao da, osim što ne može voziti ravno, ne može voziti ni u krivinama. Sve što je trebao učiniti je odvesti mali električni auto na vrh švicarskog brda, a kad mu je to pošlo za rukom, izgubio je kontrolu, otkotrljao se niz brdo i završio u bolnici. Opet, našalio se Clarkson na sebi svojstven način prenosi Dalmacija danas.


Reci što misliš!