Biznis

mladi s vizijom

Nova zadarska IT tvrtka predstavila CURIOSO i najavila nove projekte

Nova zadarska IT tvrtka predstavila CURIOSO i najavila nove projekte
Adam Vidas

U COIN-u je predstavljena nova zadarska IT tvrtka Up Studio. Djelatnosti tvrtke, koju čine osam mladih Zadrana, su računalno programiranje, internet oglašavanje i usluge grafičkog dizajna.

- Naša je vizija pronalazak i zaposlenje talentiranog mladog kadra te ultimativno sudjelovanje u stvaranju lokalne IT scene, naglasio je vlasnik Ive Botunac. On je, nakon osam godina rada, otišao iz vojske kako bi ostvario svoju poduzetničku ideju. Danas je iskoristio priliku i zahvalio se svima koji su ga podržali u ostvarivanju „nečega čega na tržištu nedostaje". 

Up Studio do sada je razvio četiri interne aplikacije, ali naglasak na današnjem predstavljanju stavljen je na CURIOSO - mobilnu besplatnu turističku aplikaciju koja zamjenjuje klasično pretraživanje karti i dobivanje informacija putem letaka, brošura i interneta, a služi i kao poveznica turista s proizvodima i uslugama koje su dio turističke ponude.

- Za sada je jedina destinacija Zadar jer je to tek projekt u nastajanju. Trenutno tražimo partnere kako bi zaživio u što većoj mjeri do sljedeće sezone, naglasio je Jurica Bosna, prodajni menadžer Up Studia i asistent na Odjelu za ekonomiju Sveučilišta u Zadru. 

Detaljan opis sekcija, navigacija, mogućnost direktnog kontakta, push notifikacije, skupljanje bodova, nagrade te različiti paketi i pogodnosti čine ovu aplikaciju jedinstvenom. Tako na jednom mjestu možete pronaći smještaj, ponudu ugostitelja, transport te različite aktivnosti. Aplikacija je dostupna na mobilnim platformama App Store i Google Play. 

Uz razvoj mobilnih aplikacija, tvrtka nudi i internet oglašavanje čiji je sve rastući domet prikazao Toni Blažević, marketing menadžer tvrtke. 

- Mi znamo kako će izgledati budućnost marketinga, dopustite nam da vas uvjerimo, poručio je Blažević. 

Osim postojećih, zadarska IT tvrtka predstavila je i nove projekte. 

-Na jesen ćemo razviti automatizirani sustav za vođenje portfolija na tržištu kapitala. Primjenom naprednih algoritama umjetne inteligencije (strojno učenje) trenirat ćemo serije podataka i predviđati kretanja i rizike. Želimo stvoriti ćemo novu vrstu analize i takav model ponuditi bankama i investicijskim tvrtkama, ali i svim osobama. Dionice su goruća svjetska tema, ali mi to možemo stvoriti u Zadru i plasirati proizvod globalno, naveo je Botunac.

Odaziv Zadrana u COIN-u, među kojima su bili i predstavnici Grada, Županije i Općine Preko, pokazao je da podrške razvoju IT scene u Zadru ne nedostaje. 


Reci što misliš!