Biznis

turistička patrola

Hrvatski turistički kongres 2017. u Zadru: Što nam donosi turizam budućnosti?

Hrvatski turistički kongres 2017. u Zadru: Što nam donosi turizam budućnosti?

Hrvatski turistički kongres promiče i podržava snažnu kontribuciju turističkih djelatnosti, ali i pomaže u definiranju modela sinergije tog sektora s ostalim segmentima ekonomije, s ciljem stvaranja uvjeta dugoročnog održivog gospodarskog rasta u Hrvatskoj

Hrvatski turistički kongres i dodjela nagrada i priznanja Turističke patrole ovogodišnjem pobjedniku, održat će se u utorak,12. rujna 2017. u Kneževoj palači u Zadru. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Treća po redu stručno-konferencijska manifestacija u organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika tematski je posvećena turističkoj industriji i srodnim djelatnostima. Cilj kongresa jest da kroz diskusije i prezentacije uglednih predavača bude mjesto okupljanja i savjetovanja svih bitnih dionika u ovom sektoru - predstavnika turističkih poduzeća i nadležnih državnih institucija, čelnika lokalne samouprave, turoperatora, strukovnih udruženja i članova znanstvene zajednice.

Neki od sudionika i prezentera ovogodišnje konferencije bit će ministar turizma RH Gari Cappelli, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ravnateljica Instituta za turizam Sanda Čorak, vlasnici i direktori vodećih hotelijerskih kuća i tvrtki pružatelja usluga u turizmu te direktori lokalnih i županijskih turističkih zajednica.

Uz izlaganja renomiranih stručnjaka te okrugli stol tematike "Turizam budućnosti - jesmo li spremni za održivi razvoj?", ovom će se prilikom također dodijeliti priznanja i nagrade ovogodišnjim pobjednicima Turističke patrole Večernjeg lista.

Može li Hrvatska od turizma zarađivati više uz isti broj dolazaka gostiju? Može li i u kojoj mjeri ICT sektor doprinijeti ostvarenju nekih od ciljeva Strategije razvoja turizma, kao što su povećanje investicija i turističke potrošnje? Koliko na kvalitetu turističke ponude utječu suvremene digitalne teh-nologije?

Koliko je Hrvatska daleko od epiteta pametne turističke destinacije?U kojoj se mjeri turizam može razvijati i u kojim pravcima usmjeravati taj razvoj, a da se ne naruši autohtonost destinacije pitanje je na koje će odgovoriti sudionici okruglog stola.

Sudionici: Tomislav Varga predsjednik uprave Atlasa, Tomislav Popović predsjednik Uprave Maistre, Ministarstvo turizma RH, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Institut za turizam, predstavnici privatnog hotelijerskog sektora

Program kongresa možete pogledati ovdje.

 

 

 


Reci što misliš!