Biznis

ledo medo pod račun

Agrokor za osiguranje kredita založio i zaštitne znakove Leda i Jamnice

Agrokor za osiguranje kredita založio i zaštitne znakove Leda i Jamnice
Jurica Galoic/PIXSELL

Jamnica i Ledo u ponedjeljak su na Zagrebačkoj burzi objavili kako su za osiguranje kredita Agrokoru založili zaštitne znakove tvrtki. Žigovi s prepoznatljivim 'Ledom Medom', logotipi Leda, Jamnice i Jane postali su sredstva osiguranja kredita

Podsjetimo, izvanredna uprava Agrokora na čelu s Antom Ramljakom ishodila je bankarski kredit od 480 milijuna eura kojim se stabilizirano poslovanje tvrtki i koji bi trebao biti dostatan da se prebrodi period državne uprave. 

Osim što je Agrokor ranije objavio da je za dobivanje tog kredita založio sve nekretnine, pogone i zemljišta koje njegov vlasnik Ivica Todorić nije založio, sada su morali založiti i žigove. Prijedlog za zalog žigova dala je investicijska tvrtka Madison Pacific. 

Jamnica je tako objavila da su pod zalog otišli prepoznatljivi natpisi te etikete sa proizvoda, dok je istu stvar učinio i Ledo.

Zaloge na zemljišta i zgrade ranije su potpisali Jamnica, Ledo, Belje, PIK Vinkovci, Vupik i Zvijezda. Sve su tvrtke založile svoje upravne zgrade, a poljoprivredne tvrtke su založile livade, pašnjake, voćnjake i šume, dvorišta, staje i gospodarske zgrade. Vupik je pod zalog stavio čak i nogometno igralište u Lušcu.

Jamnica je potpisala zalog na punionicu u Pisarovini s gotovo 200.000 kvadrata te upravnu zgradu u Zagrebu od 34.600 kvadrata.

Zvijezda je založila svoju upravnu zgradu od 120.000 kvadrata, kao i Ledo svoju. Popis založene imovine vjerojatno je i veći jer je jamac u ovom kreditu i Konzum, a kako on nije na burzi, nije ni dužan izvještavati javnost o detaljima ovog posla, doznaje Tportal.


Reci što misliš!