Crna Kronika

Osijek

Zapovjednik vatrogasnog društva isplaćivao si nepripadajuće plaće

Zapovjednik vatrogasnog društva isplaćivao si nepripadajuće plaće

51-godišnji zapovjednik vatrogasnog društva s područja Osječko-baranjske županije obračunavao je i isplaćivao nepripadajuće plaće te tako pribavio protupravnu imovinsku korist od više desetaka tisuća kuna, izvijestila je PU osječko-baranjska koja je je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 51-godišnjak počinio kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti. Naime, između siječnja 2010. i kolovoza 2015. godine 51-godišnjak je, kao zapovjednik vatrogasnog društva s područja Osječko-baranjske županije, obračunavao i isplaćivao ne pripadajuće plaće čime je pribavio protupravnu imovinsku korist od više desetaka tisuća kuna. Istovremeno je vatrogasnom društvu pričinio materijalnu štetu od više desetaka tisuća kuna.

Također je 2010. i 2011. godine u prodavaonicama kupio rezervne dijelove u iznosu od više tisuća kuna, koje nije moguće ugraditi ni na jedno vozilo vatrogasnog društva, čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist i oštetio društvo za navedene iznose.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.