Crna Kronika

istraga u bolnicama

U državnim bolnicama djeci oboljeloj od raka umjesto kemoterapije davali vodu

U državnim bolnicama djeci oboljeloj od raka umjesto kemoterapije davali vodu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Guverner Linares je ustvrdio kako su tijekom mandata njegovog prethodnika Javiera Duartea kupljeni lažni lijekovi koji su se koristili u državnim bolnicama

U Meksiku je u tijeku istraga oko optužbi da su djeca oboljela od raka umjesto kemoterapije dobivala vodu! Kako piše BBC, optužbe je iznio guverner Miguel Angel Yunes Linares još u  ponedjeljak nakon čega je Ministarstvo zdravstva najavilo istragu. Linares je ustvrdio kako su tijekom mandata njegovog prethodnika Javiera Duartea kupljeni lažni lijekovi koji su se koristili u državnim bolnicama.

BBC navodi kako je Duarte u bijegu od listopada. Na mjestu guvernera je bio od 2010. a posljednji je put viđen tjedan dana otkad je odstupio s vlasti zbog optužbi za korupciju. Optužen je zbog organiziranog kriminala i pranja novca, a njegov nasljednik Linares otkrio je da je istraga otkrila i muljanje u zdravstvu.

"Testirali smo lijekove za djecu, točnije lijekove za kemoterapiju i rezultati su pokazali da  to nisu nikakvi lijekovi, već destilirana voda! Ovo je zaista brutalan zločin", rekao je Linares i otkrio da su sumnjivi i testovi za HIV.


Reci što misliš!