Crna Kronika

PU zagrebačka

Policija uhitila šesteročlanu skupinu krijumčara heroinom

Policija uhitila šesteročlanu skupinu krijumčara heroinom

Vođa skupine bio 44-godišnji Makedonac

Petero hrvatskih državljana i jedan državljanin Makedonije uhićeni su na području Zagreba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, javlja PU zagrebačka.

Zagrebačka policija je u suradnji s USKOK.om nekoliko mjeseci pratila i prisluškivala šesteročlanu skupinu, a svi uhićeni otprije su poznati policiji po zlouporabi droga. Među uhićenima su i dvije žene.

Kriminalističko istraživanje pokazalo je kako je 44-godišnji državljanin Makedonije bio vođa skupine krijumčara, te se s još dvoje uhićenih hrvatski državljana u dobi od 39 i 45 godina udružio s ciljem krijumčarenja i preprodaje heroina. Njegovi glavni pomagači navodno su bili njegova nevjenčana supruga i njezin bivši suprug.

Makedonski državljanin u svojoj je zemlji nabavljao heroin, krijumčario ga u Hrvatsku, gdje ga je skladištio u unajmljenoj garaži u Zagrebu, dok su ga ostali preprodavali na ulicama Zagreba.

Provedenom pretragom pet stanova i drugih prostorija te jednog osobnog automobila zaplijenjeno je oko 950 grama heroina, oko 2 kilograma smjese za miješanje s heroinom, oko 1 kilogram smjese za miješanje s kokainom, 174 tablete metadona, vaga, 16 600 kuna i 16 100 eura.

Procijenjena vrijednost oduzete droge u uličnoj preprodaju dosegla bi oko 400.000 kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.