Crna Kronika

Mogla bi nekome nauditi

Novinarka osumnjičena za ubojstvo ostaje u pritvoru

Novinarka osumnjičena za ubojstvo ostaje u pritvoru

Ustavni sud odbio je tužbu zbog nezakonitog zatvaranja novinarke Vesne Božanić Serdar, osumnjičene za ubojstvo dečka Ante Čikeša. Ustavni suci smatraju da je Županijski sud u Splitu donio zakonitu odluku o zatvoru. Božanić Serdar i njenom branitelju Toniju Vukičeviću bila je sporna osnova po kojoj su je zadržali u zatvoru. Sud je, naime, odredio zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, premda osumnjičena nije osuđivana.

Ustvrdili su, naime, da postoje naznake kako bi na slobodi mogla ponovno nauditi nekome. Pozvali su se na tešku alkoholiziranost Božanić Serdar, koja je u trenutku ubojstva imala je gotovo 3 promila, ali i na opuške koji, drže suci, upućuju na ovisnost. Nađeni su i nekakvi teži medikamenti pa su se suci pobojali da bi Božanić Serdar ponovno mogla ubiti ili presuditi samoj sebi.

Nakon odbijanja ustavne tužbe, Božanić Serdar i branitelju Vukičeviću preostaje žalba Europskom sudu za ljudska prava. Za tu tužbu imaju rok od šest mjeseci pa neće brzati s podnošenjem, tim više što postoje realni izgledi da Božanić Serdar ipak izađe na slobodu ukoliko naloženo psihijatrijsko vještačenje bude povoljno po nju. Naime, psihijatar je dobio na nalog da utvrdi postojanje ovisnosti kod Božanić Serdar. Kako doznajemo, vještak je ocijenio da liječenje može biti ambulantnog tipa. Hoće li to biti dovoljno da se novinarka pusti na slobodu, ostaje vidjeti.

Istraga je gotovo pa dovršena. Čeka se nalaz psihijatra te vještačenje bioloških tragova u stanu Božanić Serdar, u kojem je prije dva mjeseca došlo do krvoprolića.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.