Crna Kronika

velika britanija

Policija uhitila muškarca u istrazi o napadu na London Bridgeu

Policija uhitila muškarca u istrazi o napadu na London Bridgeu
AP Images

Britanska policija uhitila je u srijedu rano ujutro jednog muškarca u svezi s napadom na London Bridgeu, u kojemu je sedam osoba ubijeno a veliki broj je ozlijeđen.

"Detektivi koji istražuju teroristički napad na London Bridge izvršili su pretres na jednoj adresi u istočnome Londonu u srijedu rano ujutro", priopćila je policija.

"Uhićen je 30-godišnji muškarac pod sumnjom za naređivanje, pripremu ili poticanje terorističkih napada", navodi policija.

Najmanje sedam osoba je ubijeno i deseci su ranjeni u subotu kada su se trojica muškaraca zaletjela kombijem među mnoštvo na London Bridgeu, a onda nasumice ubijali žrtve nožem na Borough Marketu u središtu Londona. Policija je ubila trojicu napadača.

Kako javlja agencija dpa, sve je veći pritisak na policiju da objasni zašto jedan od trojice ubijenih napadača nije bio pod nadzorom unatoč tome što se znalo da je povezan s ekstremistima.

Mediji su otkrili da je jedan od napadača na London Bridgeu bio 27-godišnji Khuram Butt, britanski državljanin rođen u Pakistanu, koji je bio dobro poznat policiji i obavještajnoj službi MI5, ali zbog nedostatka novca, nije bio ozbiljnije praćen. 

Butt je bio sniman u dokumentarcu "Džihadist iz susjedstva" koji je lani bio prikazan na Kanalu 4, kao jedan iz skupine koja je istaknula zastavu Islamske države u parku. 


Reci što misliš!