Događaji

Kućna njega

Sanader se oporavlja od teške operacije

Sanader se oporavlja od teške operacije

Bivši premijer Ivo Sanader nakon operacije zloćudnog tumora nalazi se na oporavku na kućnoj njezi

Kako doznaje Index, još uvijek čeka sve nalaze koji bi trebali precizno definirati koliko je zloćudna bolest koja mu je dijagnosticirana točno agresivna.

O rezultatima tih pretraga ovisi i daljnji tijek liječenja. Podsjetimo, bivši premijer podvrgnut je operativnom zahvatu sredinom desetog mjeseca i to nakon što mu je dijagnosticiran karcinom prostate, a što je medijima potvrdio i sudski vještak urolog Tomislav Dujmenović.

Sama operacija izvedena je u zagrebačkom KBC Rebro i prošla je bez komplikacija; bivši je premijer nakon operativnog zahvata prebačen na odjel intenzivne njege pa relativno brzo nakon toga i na odjel urologije na kojem je čekao prve patohistološke nalaze kojima je trebala biti definirana vrsta zloćudnog tumora koji mu je dijagnosticiran. A u kakvom je bivši premijer psihičkom stanju, obzirom na tešku dijagnozu, ne znaju ni njegovi nekoć najbliži suradnici.

Inače, spomenuti sudski vještak najavio je kako Sanader sigurno dva mjeseca od operacije neće biti sposoban za suđenje, no prilično je jasno da u tom trenu – pa niti sada – nitko sa sigurnošću nije mogao predvidjeti niti ozbiljnost situacije, a niti sam tijek Sanaderovog oporavka. A suđenje za Fimi mediju u lipnju ove godine krenulo je iznova pred izmijenjenim vijećem zagrebačkog Županijskog suda, i to nakon što je Vrhovni sud prošle godine srušio nepravomoćnu presudu po kojoj je bivši premijer bio osuđen na devet godina zatvora i povrat nezakonito stečenih 15 milijuna kuna.


Reci što misliš!