Događaji

naj kuhari, konobari, restorani, suveniri...

"Nasmiješeno sunce" za poseban doprinos turističkoj sezoni

hrt.hr

Danas je održana dodjela priznanja u tradicionalnoj akciji gradonačelnika Grada Zadra, "Nasmiješeno sunce" za poseban doprinos turističkoj sezoni 2016.

U kategoriji najkvalitetniji ugostiteljski objekt za 2016.godinu priznanje se dodjeljuje za:

NAJBOLJI RESTORAN

Restoran „MAMMA MIA“

Restoran „Mamma Mia“ je spoj iskonskog dalmatinskog i suvremenih trendova, podjednako u uređenju interijera kao i u gastronomiji. Svoja iskustva i kreativnost uložili su u vrhunske recepte koji će oduševiti svakog gosta.

NAJBOLJI CAFFE BAR

Caffe bar „BORGO“

U samom srcu grada u Varoši nalazi se caffe bar koji pruža osjećaj ispijanja kave u udobnosti vlastitog doma, a upečatljivo topli interijer poziva na ponovno vraćanje. On je trenutni dom i strancima u posjetu gradu i lokalcima u druženju. Ovo priznanje plod je zajedničkog rada supružnika Longin. 

NAJBOLJA KONOBA

Konoba „MANDRAĆ“ Veli Iž

Konoba „Mandrać“ je prva konoba na otoku Ižu sa preko 40 godina tradicije. Obitelj Marijan počela je s radom još davne 1970. godine, a poznati su po odličnoj svježoj ribi ali i najvećim i najboljim odrescima na Jadranu. Omiljena su destinacija brojnih jedriličara i svih onih koji znaju što je dobra hrana.

NAJBOLJI NOĆNI BAR

„POSH PUB“  Toranj d.o.o.

Na samom ulazu u staru jezgru grada u uvali Jazine otvoreno je novo mjesto za izlaske. „Posh pub“ namijenjen je gostima svih uzrasta i standarda. Tijekom dana idealno mjesto za odmor i opuštanje, a navečer se pretvara u klub ugodnog ambijenta, vrhunske zabave i glazbe.

U kategoriji novi suvenir nagrađuje se:

Ida Šimunov za suvenire od drveta – karte.

Gospođa Ida Šimunov je dipl.ing. grafičke tehnologije te kao nezaposlena povremeno pomaže idejama i inovacijama ocu Borisu Šimunovu u obrtu „Boris ing“. Tako su nastale drvene karte koje se izrađuju od 5 slojeva drveta, a prema originalnim pomorskim kartama, kao i mnogi kreativni suveniri koji se prepoznaju pod brendom Fafarikula.

U kategoriji novi suvenir nagrađuju se:

Borut i Lobela Gatara za „Sunsetice“.

Vaterpolo je sport koji povezuje idejnog začetnika projekta Vakanza Boruta Gataru i direktora projekata tvrtke Borovo Damira Rupčića. Bivši su vaterpolisti ljubav prema ovom sportu utkali u poslove s kojima se bave, a rezultat je novi zadarski suvenir, zadarske Startasice nazvane Sunsetice i Hashtagice. Zalazak sunca kao najprepoznatljiviji identitet Zadra postao je dizajn Sunsetica koji je nastao na temelju akvarela petogodišnje Borutove kćeri Lobele (Lo s Sunset).

U kategoriji najljepše uređeni izlog trgovine nagrađuje se:

Trgovina „SWAROVSKI“ u Širokoj ulici, Vitraria d.o.o.

Izlog trgovine „Swarovski“  u glavnoj gradskoj ulici primjer je elegancije, kako je na vrlo jednostavan način povezan asortiman i duh glamura. Izlog s jedne strane asocira na prozor, a s druge strane na golemi poklon, gdje može svatko pronaći nešto za sebe i drage osobe u ovo blagdansko vrijeme. 

U kategoriji najuređenija benzinska postaja nagrađuje se:

Benzinska postaja „TRI BARTOLA“ – Hrvatskog sabora.

Najuređenija benzinska postaja „Tri Bartola“ se nalazi na gradskoj obilaznici s prekrasnim pogledom na panoramu našega grada. Postaja ima moderni novi vizualni identitet upotpunjen tradicionalnim dalmatinskim raslinjem. Tvrtka ima tri benzinske postaje u sklopu kojih su caffe barovi. Posluje već 17 godina i ima 33 zaposlenika.

U kategoriji djelatnik godine dodjeljuju se priznanja i nagrađuju:

NAJBOLJI TURISTIČKI VODIČ

Gospodin Šime Botica

Gospodin Šime Botica je licencirani turistički vodič za Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju. Otvorio je turističku agenciju „Art&Nature Travel“ i pokrenuo projekt Zadar Walking Tour kroz koji pokazuje Zadar ne samo kao kulturno-povijesnu baštinu već i dalmatinski način života. Koncem ljetne turističke sezone pokrenuo je projekt upoznavanja djece vrtićke dobi s gradom Zadrom.

NAJBOLJI KUHAR

Gospodin Jure Buljat

Stjecao je iskustvo u restoranima „Bruschetta“ i „Pineta“. Mladi kuhar puno radi te ističe kako iznad svega voli upoznavati nove kulture i gastronomije te konstatno isprobavati nove ukuse. Ipak od svega najviše uživa spremati jela dalmatinske i talijanske kuhinje koje s ponosom predstavlja  u svom restoranu. Živi snove koje je još kao dijete sanjao i koje je zahvaljujući talentu, upornosti i umješnosti pretočio u životni poziv.

NAJBOLJI KONOBAR

Gospodin Mile Radobuljac

Gospodin Mile Radobuljac je stjecao iskustvo u restoranima „Plava vala“ i na Boriku. Od 2011. godine radi u restoranu „Kornat“ gdje je prepoznat kao izuzetno vrijedan i marljiv. Odmjeren u ophođenju s gostima zna izložiti ponudu svoga restorana. Lijepa riječ, ljubaznost, uslužnost konobara u restoranu sigurno su presudni da bi se gosti vraćali.

NAJBOLJI PRODAVAČ

Gospođa Ljiljana Bašić

Gospođa Ljiljana Bašić je završila trgovačku školu u Zadru. Zaposlena je već 14 godina u renomiranom trgovačkom poduzeću „Bakmaz“. Život prodavaonice je vrlo dinamičan i postoji čitav niz aktivnosti i zadaća koje treba obaviti a kupci ne vide. Posjeduje ljubaznost i motiviranost te spremnost za timski rad.

NAJBOLJI POLICAJAC

Gospodin Zvonko Majdandžić

Gospodin Zvonko Majdandžić radi na radnom mjestu vođe grupe protueksplozijske zaštite u Odjelu za javni red Službe policije. Svojim profesionalnim radom, znanjem i zalaganjem doprinio je uspješnosti i sigurnosti turističke sezone. Direktno sudjeluje u uklanjanju i uništavanju minsko eksplozivnih sredstava Profesionalno obavljanje službe i požrtvovano zalaganje u mnogome doprinosi sigurnosti turističke sezone, tim više jer je u stalnoj opasnosti od vlastitog stradavanja i ugroze života.

NAJBOLJI ČISTAČ

Gospodin Žarko Jusup

Gospodin Žarko Jusup je zaposlen u Čistoći od svibnja 2006. godine. Od samog početka radi većinu poslova unutar službe javne higijene. Spretno rukuje radnim sredstvima, od obične metle i trokolice, kosilice, puhalice, uličnog usisavača, motorne trokolice do vozila za sakupljanje komunalnog otpada. Teren mu nije fiksan i svojim radom pokriva područje cijelog grada kroz obje smjene. Žarko Jusup svojim svakodnevnim radom doprinosi da ulice Zadra budu čiste i uredne, a sugrađani i posjetitelji našeg grada zadovoljni njegovom čistoćom i ljepotom.

NAJBOLJI DJELATNIK TURISTIČKE AGENCIJE

Gospodin Marin Marić

Gospodin Marin Marić je magistar povijesti i geografije. Zaposlen je u turističkoj agenciji Terra Travel od ožujka 2013. godine. Govori dva strana jezika. Prepoznato je njegovo zalaganje u obavljanju posla i predanost radu što dovodi do dobrih rezultata i zadovoljstva učinjenim.

Posebna priznanja za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone dodjeljuju se:

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2016. godine dodjeljuje se Loreti Bačić, Vedranu Božičevu i Mati Pece.

Ovo troje mladih volontera osmislilo je jednu od najsloženijih marketinških kampanja koju je Zadar ikad imao, otvorili su Web stranicu, dizajnirali vizuale i stvorili slogane, sve to u kampanji „Biraj Zadar“ – a sve to potpuno besplatno i pobijedili složene marketinške agencije i PR stručnjake Atene, Pariza, Londona, Rima,.. ukupno 20 gradova koji su se natjecali za prestižnu titulu i u to uložili novac. Njihovim zalaganjem i u suradnji s turističkom zajednicom Grada Zadra Zadar je dobitnik priznanja European Best Destinatiom 2016.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2016. godine dodjeljuje se trgovačkom društvu „Nasadi“ d.o.o. Zadar za vrtnu izložbu cvijeća „Cvijet Zadra“.

Izložbom cvijeća „Cvijet Zadra“ tvrtka Nasadi d.o.o. je okupila sve hortikulturne znalce, ljubitelje cvijeća i vrtne umjetnosti na jednom mjestu, na zadarskoj Rivi. Ideja za izložbu se rodila na Floraartu u Zagrebu gdje Nasadi dugo godina izlažu svoje hortikulturne kreacije i osvajaju prve nagrade. Nasadi su ovim događajem okupili sve komunalne tvrtke i privatne firme. Izlagači su se potrudili i predstavili svoje umijeće i kreativnost na najljepšoj rivi na svijetu.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2016. godine dodjeljuje se Arsenalu Zadar, Ilirija d.d.

Arsenal je spomenik kulture nulte kategorije, izgrađen u 16. stoljeću za vrijeme mletačke uprave kao skladište za vojnu flotu. Smješten je pored gradskih zidina i šetališta Muraj, na Trgu tri Bunara. Mjesto je koje spaja povijesni ambijent i tradiciju sa suvremenim potrebama kulture, zabave ili obilježavanja svakodnevnih važnih događaja. Danas Arsenal djeluje u sustavu tvrtke Ilirija d.d., jedne od 20-tak vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj koje predstavljaju okosnicu hrvatskog turističkog razvoja.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2016. godine dodjeljuje se Taste and Travel festivalu 2016.

Taste and travel festival predstavio je Craft beer festival, Sajam proizvoda hrvatskog sela i Festival inovacija u prehrambenoj industriji u organizaciji Hrvatske udruge mladih, Kluba zadarskih studenata, Udruge proizvodi hrvatskog sela i Probion – udruge studenata prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.


Reci što misliš!