Događaji

Duguje državi više od 3,5 milijuna kuna poreza!

Kerum preuzeo tvrtke Fani Horvat uz višemilijunsku naknadu

Kerum preuzeo tvrtke Fani Horvat uz višemilijunsku naknadu

Najnoviji podaci s portala poslovna.hr govore da Kerum d.o.o. duguje državi više od 3,5 milijuna kuna poreza!

2012. godinu Kerum neće pamtiti po dobrom. Propale su mu firme, izgubio je sve dućane, dva hotela pokupila mu je još malo pa bivša supruga Anka, prije par dana smo nabrojali da ga oko vrata steže 130 milijuna eura obaveza.

Nije vjerojatno iznenađenje da u moru dugova svoje traži i država. Najnoviji podaci s portala poslovna.hr govore da Kerum d.o.o. duguje državi više od 3,5 milijuna kuna poreza!

Do jučer su u toj firmi bili i Kerum i Nevenka Bečić, dakle, saborski zastupnici i čelni ljudi grada Splita. Sada ih više nema, ali su ostali dugovi. Kako državi, tako i dobavljačima, vrlo respektabilnih 62,5 milijuna kuna! Novac, vrlo vjerojatno, nikad vidjeti neće. Stečaj samo što nije.

Keruma u Banovini ove godine nismo viđali. Rekao je i sam da je imao privatnog posla. Pa čime se bavio?

Nije stajao skrštenih ruku, to je makar sigurno. Tijekom godine preuzeo je tri tvrtke svoje Fani. U njegovim propalim firmama više ga nema, no od ožujka do konca svibnja 2012. godine Željko Kerum postao je vlasnik tvrtki Torzo, Bulga i Tantal.

Preuzeo ih je od Fani uz višemilijunsku naknadu. Samo na Torzo je otišlo lijepih milijun eura, otkrila je Slobodna Dalmacija na Trgovačkom sudu u Splitu. Vrlo je zanimljivo da je toliko novca dano za firmu koja se muči s ukupnim gubitkom od 3,5 milijuna kuna. Što će Kerum sada s Torzom? Što nije kupio Fanin Sunčani odmor i tako ga izbavio blokade? Pa nije lud da državi daje pare. Da je mislio tako, valjda bi podmirio i porezni dug Kerum d.o.o., a ne pretakao milijune na sigurno.

Fani je tako ispala prava obala spasa za Keruma. Off-shore Fani. Nju se dariva milijunima, a obaveze državi, partnerima i bankama zanemaruju?! I nije neko ponašanje dostojno prekaljenog biznismena i narodnog deputata. Sasvim suprotno njegovoj mantri o urednom ispunjavanju obaveza koju bi rado izvlačio čim bi stiglo neko nezgodno pitanje.

I tako, 2012. godina bila je za Keruma gotovo kao kraj svijeta. Ispunjenje proročanstva Maja. Ne zna se što pravna država čeka. Kerum je gradonačelnik, a grad ne vodi, nego preuzima firme, a zapravo sklanja lovu. S novcem bježi od obaveza, a takvo ponašanje se tolerira. Najporaznije u svemu je da to radi čovjek koji je izabran da vodi drugi grad u Hrvatskoj i drži praznu fotelju u Saboru, sve voljom glasačkog tijela.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.