Događaji

velika donacija velikih ljudi

Konji i bleke velika srca: Prodajom kalendara s muškim aktovima napunili Socijalnu samoposlugu

Konji i bleke velika srca: Prodajom kalendara s muškim aktovima napunili Socijalnu samoposlugu
Žana Morović/ Radio Zadar

Nije neobično da se kalendari tiskaju za humanitarne ciljeve. Neobično je možda to što su se za jedan takav humanitarni kalendar do gola skinuli dvanaestorica članova zadarskog KUD-a Bleke i Konji.

Od prodaje su uprihodovali skoro 10 tisuća kuna. Sve su u najpotrebnijim artiklima proslijedili Socijalnoj samoposluzi u Zadru.

Čim je tiskan, likovna kritika pozdravila je retro crno-bijeli kalendar, s tek pokojom žutom intervencijom na fotografiji, u maniri „Poleta".

- Umjetnost nam je ipak bila najvažnija, kaže Enio Meštrović.

O humoru po kojem su poznati članovi KUD-a Bleke i konji ne moramo ništa reći.
Najvažnije je ipak, dodaje Enio, da se prikupi što više novca za namirnice, u najdužem mjesecu kada je humanitarnih akcija najmanje.

- U dogovoru sa Socijalnom samoposlugom napravili smo popis onih namirnica koje su najpotrebnije, za Radio Zadar je kazao Enio.

- Socijalnoj samoposluzi za mjesečne potrebe, da bi svi korisnici imali ono najnužnije treba najmanje 50 tisuća kuna, tako da je donacija KUD Bleke i Konji itekako dragocijena, kaže voditelj Igor Blaslov. Kada smo otvorili Socijalnu samoposlugu korisnika je bilo oko 180, danas ih je duplo.

Namirnice i higijenske potrepštine će biti podjeljene u dva tjedna, a što se zadarskoga KUD-a Bleke i Konji tiče ovo im nije ni prva ni zadnja humanitarna akcija.

- Nakon dva mjeseca volontiranja, mogu samo reći - isplatilo se, zadovoljan je Enio i ostali članovi.

Dijele pozitivu i dobro raspoloženje ali i mudrosti kao ova koju je izrekao Dragan Veselić: Svaki muškarac da bi bio dobar, human i uspješan, mora se ponekad skinuti do kraja!


Reci što misliš!