Događaji

Izložba Adama Marušića

Grgurević u Rimu predstavio turističku ponudu Zadra

Grgurević u Rimu predstavio turističku ponudu Zadra

Nakon već ranije održanih prezentacija Zadra u Londonu i Milanu, Turistička zajednica grada Zadra i Grad Zadar po prvi su put uspješno održali i prezentaciju grada Zadra u Rimu. Prezentacija je organizirana u sklopu otvorenja izložbe „Zara e il paesaggio Dalmata" zadarskog slikara Adama Marušića u rimskoj Galeriji Tondinelli, dana 5. ožujka 2012. godine uz prigodni domjenak.

Dogradonačelnik Grada Zadra,  Dražen Grgurović, pozdravio je brojne goste i uzvanike te predstavio turističku i kulturnu ponudu grada Zadra i njegove potencijale. Na prezentaciji su prikazani filmovi „Otkrij Zadar" i „Morske orgulje i Pozdrav Suncu", a okupljeni novinari i uzvanici dobili su i konkretne informacije o smještajnim kapacitetima, povijesnoj i kulturnoj baštini te prirodnim jedinstvenostima Zadra i njegove regije.

Uzvanicima su uručeni prigodni pokloni i promotivni materijali TZG Zadra i TZ Zadarske županije te zadarskih hotelskih kuća Falkensteiner, Punta Skala, Bastion, Pinija i Kolovare. Zadarska delegacija je uspostavila konkretne kontakte s predstavnicima medijskih kuća Stampa Estera, TurismoInformazioni, Il Giornale, Televideo Rai i La Sponda kako bi što bolje prezentirali grad Zadar na talijanskom turističkom tržištu.

Od brojnih uzvanika posebno ističemo nazočnost gospodina Alda Di Biago, člana parlamenta Talijanske Republike i predsjednika Odbora za prijateljstvo hrvatskog i talijanskog naroda, gospodina Filipa Vučka, Veleposlanika RH pri Svetoj Stolici (Vatikan), gospođe Ivane Skračić, prve tajnica Veleposlanstva RH u Talijanskoj Republici, zatim gospođe Ivone Tokić, direktorice Ureda Hrvatske turističke zajednice u Rimu sa suradnicima, kao i nekoliko diplomatskih predstavnika drugih zemalja te ljubitelja umjetnosti.

Izložba slikara Adama Marušića može se posjetiti u Galeriji Tondinelli sve do dana 23. ožujka 2012. godine, a tijekom izložbe svim posjetiteljima su dostupni i promotivni materijali grada Zadra.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.