Događaji

mirni prosvjed podrške

Marjana Botić: Ovako uprava Špara sigurno ne bi postupila u Austriji ili Njemačkoj

Marjana Botić: Ovako uprava Špara sigurno ne bi postupila u Austriji ili Njemačkoj
Vladimir Šetka/ Radio Zadar

Dvadesetak građana danas se odazvalo pozivu aktivistkinje Marjane Botić na mirni prosvjed solidarnosti sa otpuštenom djelatnicom Suzanom Šešo na pješačkoj zebri ispred trgovinskog centra Interšpar na Bilom Brigu.

Skupilo se dvadesetak građana koji su šetnjom zebrom usporavali pristup ulazu trgovačkog centra. U jednom trenutku prosvjednicima se priključila i sama Suzana Šešo.

- Ovo je građanski prosvjed protiv izrabljivanja radnika na najvulgarniji mogući način. Način na koji se uprave trgovačkih lanaca odnose prema djelatnicima koji uredno obavljaju svoje poslove, nije normalan. Djelatnici su ljudi koji trebaju hranu, odmor, normalne radne i životne uvjete.

Otkaz koji dobila gospođa Šešo  je skandalozan i nedopustiv, i više sam nego sigurna da uprava Spara ovako ne postupa u Austriji ili Njemačkoj. Ovo je gaženje i radničkih i elementarnih ljudskih prava! Na ovaj način upozoravamo javnost te ukazujemo da je ovakvo ponašanje prevršilo svaku mjeru, i da preko izrabljivanja radnika ne možemo tek tako proći, rekla Marjana.

- S obzirom na kratkoću vremena za organizaciju prosvjeda na koji sam sugrađane pozvala  preko društvenih mreža, ugodno sam iznenađena odazivom građana. Dvadesetak Zadrana ovdje je ekvivalent 250 tisuća prosvjednika u Bukureštu, a ovaj naš mirni prosvjed je jasna poruka da se nećemo lako miriti s neljudskim uvjetima rada u svim djelatnostima, ne samo u trgovačkoj, zaključila je Botić.


Reci što misliš!