Događaji

održan panel

Kako oplemeniti prostore bivše vojarne Stjepana Radića

Kako oplemeniti prostore bivše vojarne Stjepana Radića

Prostor bivše vojarne Stjepana Radića, na atraktivnoj lokaciji u središtu Zadra, još uvijek čeka prenamjenu. O njegovoj budućnosti govorilo se na tribini koja je izazvala veliki interes građana. Ondje bi svoje mjesto trebao naći i Centar za mlade.

Mladi okupljeni u civilnu inicijativu sami su uredili dio oko bivše kotlovnice. Tako je nastala Nigdjezemska - prostor za druženja, izložbe, koncerte, solidarne akcije. No još je mnogo prostora neiskorišteno. Trošne zgrade, ali i površine na otvorenom, ograđene i nedostupne građanima.

- Prostor je iznimno atraktivan i jako blizu samom centru grada tako da ja mislim da su njegove mogućnosti stvarno mnogobrojne, pogotovo što je i sama knjižnica ovdje smještena što mu je dalo jednu kulturnu notu, smatra Nina Ninčević iz Društva arhitekata Zadar.

Već se dugo planira gradnja Centra za mlade, gdje bi svoje mjesto pronašle brojne udruge i nezavisna kulturna scena.

Dokumentacija je, kažu iz grada, spremna, no zapelo je kod financiranja. Za realizaciju projekta treba više od 50 milijuna kuna.

- Ima naznaka da bi od Ministarstva regionalnog razvoja da bi mogli započet kroz ovaj ITU program razgovore za financiranje Centra za mlade, međutim moramo čekati potpisivanje sporazuma koje bi trebalo biti kroz mjesec dana i nakon toga otvaramo pregovore direktno s Ministarstvom regionalnog vezano za taj projekt - objašnjava pročelnik Šime Erlić.

Izneseni su i drugi prijedlozi. Različite zamisli, no svi su se složili u jednom - veliki je prostor na atraktivnoj lokaciji neiskorišten i to treba promijeniti što prije.


Reci što misliš!