Događaji

DRASTIČNA PROMJENA

Stiže jako zahlađenje, temperature idu blizu ništice, a opet će padati i snijeg

Stiže jako zahlađenje, temperature idu blizu ništice, a opet će padati i snijeg

Danas će u većini Hrvatske biti više oblaka nego početkom tjedna, pri čemu samo ponegdje može pasti i vrlo malo kiše

Kiše će uglavnom biti u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a većinom suho i iznadprosječno toplo, kao rijetko kada u ovo doba godine, potrajat će do nedjelje, piše HRT.

U istočnoj će Hrvatskoj i u srijedu prevladavati sunčano, ujutro mjestimice uz rijeke s kratkotrajnom maglom. Vjetar će biti uglavnom slab, a uz prolazno više oblaka slaba kiša moguća je mjestimice u Podravini. Jutarnja temperatura od 6 do 9 °C, a najviša dnevna od 21 do 24 °C.

Slično toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će u najtoplijem dijelu dana puhati do umjeren jugozapadnjak i bit će barem djelomice sunčano, a kratkotrajna kiša moguća je u dijelu Posavine i Moslavine.

Na zapadu zemlje promjenljiva naoblaka, pri čemu će dio dana na širem riječkom području te u Istri prevladavati i oblačno vrijeme, uz mjestimice vrlo malo kiše, dok će duljih sunčanih razdoblja posvuda biti u poslijepodnevnim satima. U gorju će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na moru južni i jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura od 2 °C u Lici, gdje će ujutro biti moguć slab mraz i magla, do 7 °C u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Istre, a uz more oko 10 °C. Najviša dnevna većinom između 14 i 19 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, uz koju u Zadru i okolici može pasti i vrlo malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni. Najniža temperatura zraka od 5 °C u unutrašnjosti do 12 °C uz obalu i na otocima, a najviša dnevna između 18 i 23 °C.

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano i danju ugodno toplo, uz uglavnom slab južni i jugoistočni vjetar te malo valovito more.

Iznadprosječno toplo, a onda promjena

I idućih dana more će biti uglavnom malo valovito ili čak mirno jer značajnijeg vjetra neće biti pa će i dalje, osobito na sjevernom Jadranu i na otvorenom moru vidljivost ponegdje biti smanjena zbog sumaglice, rjeđe i magle. No, duž većeg će dijela obale prevladavati sunčano vrijeme. Umjerene naoblake bit će ponajprije u četvrtak ujutro na sjeveru.

Na kopnu u nastavku tjedna iznadprosječno toplo. Bit će uglavnom suho te pretežno ili djelomice sunčano. U četvrtak će povremeno puhati slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u nedjelju diljem zemlje stiže veliko pogoršanje vremena. U nedjelju će dnevna temperatura zraka u kopnenoj Hrvatskoj pasti i za 15 Celzijevih stupnjeva. Temperature u Zagrebu će se kretati do maksimalnih 9 stupnjeva (u odnosu na današnjih 20 stupnjeva), a večernje i jutarnje temperature približit će se ništici.

U gorskim krajevima u nedjelju i ponedjeljak očekuje se čak i snijeg.

Kišovito i nešto hladnije vrijeme nastavit će se tijekom idućeg tjedna, osobito nakon srijede, kada bi dnevne temperature trebale varirati između 2 i 12 stupnjeva u kontinentalnim krajevima.


Reci što misliš!