Događaji

HAK

Promet teče bez većih problema

Promet teče bez većih problema
Borna Filić/Pixsell

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi

Do petka, 31. ožujka do 17 sati zatvoren je za sav promet čvor Rujevica na riječkoj obilaznici, zbog rekonstrukcije raskrižja na državnoj cesti D427 na izlasku sa čvora Rujevica, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj mopedista, motociklista i biciklista pa HAK ostale vozače poziva na pojačan oprez, da provjeravaju „mrtvi kut“, skreću i prestrojavaju se s uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni. HAK poziva mopediste, motocikliste i bicikliste da poštuju prometne propise te koriste zaštitnu opremu. Vozači mopeda i motocikala kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo - gdje je kolona oko dva kilometra, Pasjaku i Bregani.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Na trajektnoj liniji Split - Stari Grad zbog pojačanog teretnog prometa, u petak 31. ožujka uvodi se dodatna linija s polaskom iz Splita u 6 sati te iz Starog Grada u 14,30 sati.

 


Reci što misliš!