Događaji

između dvije postaje

Deset poginulih, 50 ozlijeđenih u samo jednoj ekspoziji u Sankt Peterburgu

Deset je osoba poginulo, a najmanje pedeset ozlijeđeno u eksploziji u Sankt Peterburgu u ponedjeljak, objavio je Andrej Kibitov, voditelj ureda za tisak guvernera, a agencije ispravljaju raniji netočan podatak i kažu da je bila samo jedna eksplozija.

Bila je samo jedna eksplozija između dvije postaje kada je vlak stigao na postaju Senaja Ploščad kod Tehnološkog instituta, rekao je izvor za Reuters. 

Ruski mediji ranije su javili da su bile dvije eksplozije.

Deset je osoba poginulo u nesreći, ranije je prenijela agencija Reuters pozivajući se na izvore hitne medicinske pomoći.

Sedamanest vozila hitne pomoći upravo zbrinjava ozlijeđene, dodao je Kibitov. U evakuaciji stradalih korišteni su i helikopteri, javlja agencija TASS.

Sve su postaje podzemne željeznice zatvorene, javila je ranije agencija Interfax.

Čelnik informacijskog centra Nacionalnog protuterorističkog odbora (NAK) Andrej Pržezdomskij rekao je za televiziju Rosija 24 da je evakuacija metroa završena.

Ruski predsjednik Vladimir Putin već je razgovarao s ruskim sigurnosnim službama i u izjavi za medije kazao da se istražuju sve moguće opcije o uzročniku eksplozije. Putin se nalazi u Sankt Peterburgu jer se u gradu trebao sastati s bjeloruskim kolegom Aleksanderom Lukašenkom.  

U međuvremenu je sedam postaja peterburškog metroa zatvoreno za promet. 

Na fotografijama koje se šire društvenim mrežama mogu se vidjeti uništena vrata jednog od vlakova i okrvavljene ljude koji leže na peronu postaje Senaja. 


Reci što misliš!