Događaji

prvi pohod vojnoga biskupa

Vojni biskup Jure Bogdan u posjetu HRVCON-u u Afganistanu

Vojni biskup Jure Bogdan u posjetu HRVCON-u u Afganistanu

Ovo je prvi pohod vojnoga biskupa pripadnicima hrvatskog kontingenata koji se nalaze u Afganistanu

Vojni biskup Jure Bogdan boravi od utorka u prvom pastoralnom pohodu pripadnicima hrvatskog kontingenta (HRVCON) u misiji Resolute Support u Afganistanu, u povodu 20. obljetnice Vojnog ordinarijata i predstojećih Uskrsnih blagdana, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

U pratnji biskupa Bogdana su državni tajnik Tomislav Ivić, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan i biskupski vikar za pastoral MORH-a i Glavnog stožera Oružanih snaga RH don Marko Medo.

Vojnog biskupa Bogdana je o situaciji i s HVCON-om u misiji Resolute Support upoznao zapovjednik 6. kontingenta brigadir Dražen Čovran sa suradnicima.

U propovijedi koju je održao na misi na kojoj su se okupili pripadnici kontingenta koji djeluju u Kabulu, biskup Bogdan istaknuo je da su hrvatski vojnici i u Afganistanu pozvani da žive i pronose vjeru.

"Pozivam vas, u preduskrsnom vremenu, da unutar svojeg profesionalnog rada unosite kršćanske vrijednosti, ne zaboravljajući ni ovdje, daleko od kuće tko ste i kojem narodu pripadate", istaknuo je biskup Bogdan koji se nakon svete mise zadržao u razgovoru s našim vojnicima, navode iz MORH-a.


Reci što misliš!