Događaji

bogat program

Od četvrtka do nedjelje svi putevi vode na Festival cvijeća u Sv. Filip i Jakov

Od četvrtka do nedjelje svi putevi vode na Festival cvijeća u Sv. Filip i Jakov
Radio Zadar

Danas je u Sv. Petru najavljen 17. Festival cvijeća Zadarske županije koji će se održati od 27. do 30. travnja u Sv.Filipu i Jakovu

Na prvom Festivalu prije 17 godina predstavilo se samo 5 izlagača, a ove godine broje ih više od stotinu, i organizatori očekuju veliki broj posjetitelja, kako domaćih tako i stranih.

Tijekom tri dana brojni posjetitelji moći će razgledati i kupiti cvijeće, sudjelovati u eko radionicama, natjecanjima aranžera, uživati u kulturno-zabavnom programu, no i mnogim novim atrakcijama.

- Program je od samih izlagača, izložbenih štandova, instalacija koje su kao novost, bit će dosta foto-točaka u samom mjestu i na samom prostoru sajma. Scene iz ''Alise u zemlji čudesa'', znači bit će mogućnost slikanja. Bit će tu dječjeg programa, koji je sastavni dio jer uvijek idemo od najmlađih. Tako će biti tu radionice i igraonice na temu ''Alisa u zemlji čudesa'', naš već tradicionalni cvjetni korzo ''Neka riva u cviću pliva''. Iz Mađarske nam dolazi grad prijatelj, grad Mohač, pa će onda samim tim biti otkrivena ploča prijateljstva, najavila je direktorica Turističke zajednice Sv. Filip i Jakova, Klara Eškinja-Glavan.  

Posebni dio ovogodišnjeg Festivala pod nazivom ''Spiza od cvića'', nudi cvijeće u potpuno novom obliku- kao gastronomski užitak u slatko-slanim verzijama. Uz ove, nešto drugačije delicije, Sv. Filip i Jakov predstavit će i svoj gastro suvenir.

Ravnateljica Osnovne škole Sveti Filip i Jakov, Gordana Kurtov s ponosom je predstavila posebnost mjesta:

- Filipjanska torta kao autohtona slastica Sv. Filipa i Jakova je zapravo projekt naše školske zadruge koja bilježi već više od 10 godina svog rada. Naime mi smo na državnu smotru školskih zadruga Filipjansku tortu kao autohtonu slasticu prijavili kao istraživački projekt i onda je ideja bila da je sad tu prvi put prezentiramo i na sajmu cvijeća.

Organizatori očekuju kako će Festival cvijeća i ove godine privući velik broj turista, ali i domaćih ljudi koji vole prirodu, a posebno cvijeće, prenosi Radio Zadar.


Reci što misliš!