Događaji

najavljujemo

U Kneževoj palači konferencija "Foster children rights"

U Kneževoj palači konferencija

Predstaviti će se kroz projekt financirani DVD-ovi „Pjesmice s pokretom“ i „Baby handling“, te kraj 18 mjeseci dugog projekta “Foster Children Rights'' na zadarskom području

Najavljujemo završnu konferenciju projekta „Foster Children Rights“ koja će se održati u utorak, 25. travnja 2017 godine u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, s početkom u 12:00 sati.

Predstaviti će se kroz projekt financirani DVD-ovi „Pjesmice s pokretom“ i „Baby handling“, oba sa svrhom podizanja svijesti o potrebama djece s teškoćama u razvoju, kao i praktične primjenjivosti.

Na završnoj konferencije će se predstaviti sve provedene aktivnosti i svi ostvareni rezultati tijekom projekta te među njima i „Smjernice za ostvarivanje prava djece s razvojnim rizicima i teškoćama rane i predškolske dobi kroz uspostavu sustava rane intervencije u djetinjstvu na području Zadarske županije“ koje su usvojili Zadarska županija te Gradovi Zadar, Biograd na Moru i  Benkovac.

Završnom konferencijom obilježit će se kraj 18 mjeseci dugog projekta “Foster Children Rights“.

Projekt je sufinanciran iz sredstava EU u sklopu IPA 2012. „Building Capacities of CSOs for Ensuring Effective Implementation of the EU Standards in the Enforcement of Human Rights” i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u postotku od 94,79%, a ostatak je sufinanciran od strane Zadarske županije i Grada Zadra. Vrijednost projekta je 130.186,90 EUR.

Nositelj projekta „Foster Children Rights“ je Društvo „Naša Djeca“ Zadar, a partneri na projektu su Zadarska županija, Grad Zadar, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Caritas Zadarske nadbiskupije, Udruga Maraške te Volonterski centar Zadar.

Govornici će zainteresiranima detaljnije predstaviti sve aktivnosti i rezultati projekta te ćemo se time osvrnuti na protekli period.

 


Reci što misliš!